Nászéjszakai forróság: aludjon a világ legaktívabb vulkánján

Ha éppen nem tör ki, életre szóló élmény lesz. Ha mégis, akkor meg pláne.

Ha esetleg eddig úgy érezte, hogy sivár és unalmas az élete, akkor ideje feldobni egy-két igazán forró éjszakával. Márpedig ezen az apró Airbnb szálláson a forró éjszaka fogalma új értelmet nyer: a világ legaktívabb vulkánjával kell ugyanis együtt hálnia – írja a Travel and Leisure.

Galéria: Kilauea vulkán HawaiiFotó: ArtisTree / mediadrumworld.com

Az Airbnb rendszerében Phoenix House néven futó ajánlat egy éjszakára akár már 90 dollárért kibérelhető. Az egyszobás házikó mindössze hat kilométerre fekszik attól a vulkántól, amely 1983 óta összesen hatvanhatszor tört ki. A házat teljes egészében megszilárdult láva öleli körbe, a nem is olyan messzi távolban pedig a vulkán füstölgését szemlélhetik a vakmerő lakók.

Errefelé nem ritka az ilyen látvány
Galéria: Kilauea vulkán Hawaii
(Fotó: Stewart Holmes / Flickr.com)

A tengerhez is közel fekvő negyvenegy négyzetméteres kunyhó nappalival, galériás hálószobával, konyhafülkével és fürdőszobával rendelkezik. Nem hiányzik a nagysebességű wifi sem. Tulajdonosa, Jade úgy reklámozza, hogy ezen a helyen újjászülethet a látogató. Ha pedig valaki fokozni szeretné az élményt, nála még jógaórákat is vehet.

Ha szeretnénk kicsit magunk mögött tudni a lávamező, a közeli tenger csodás alternatívát jelent. Emellett vízesések, fekete vulkáni hamu borította strandok és meleg, geotermikus források is kényeztetik az erre tévedő kalandort.

Galéria: Kilauea vulkán HawaiiFotó: ArtisTree / mediadrumworld.com

Ha túl tud lépni a gondolaton, hogy éjjel bármelyik pillanatra vulkánkitörésre ébredhet, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy el tud aludni ezzel a gondolattal, ennél különlegesebb szállása aligha lesz másutt a világon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek