Aludna tető és falak nélküli szállodában?

  Aludna tető és falak nélküli szállodában?

  Az extrém helyszínen található szállások mindig is népszerűek voltak, ha csak a luxusdaruban eltöltött amszterdami éjszakára és a hegyoldalba függesztett parakapszulákra gondolunk. Aki pedig szállodaélmény gyanánt időutazásra vágyik, annak ott az 1700-as évek. Ha teljesen egyedülálló és nem utolsósorban merész kalandra gondolt inkább, érdemes eltöltenie egy éjszakát ebben a svájci szállodában, aminek se teteje, se falai nincsenek – írja a Travel and Leisure.

  A Null Stern, azaz „nulla csillag" elnevezésű szálloda köszönőviszonyban sincs azzal, amit luxusszálloda címén ismerünk, ellenben olyan közel hozza vendégeit a természethez, mint semmi más. A szoba ugyanis semmi másból nem áll, mint ágyból, ágyneműből, két éjjeliszekrényből és a csillagos égből, illetve a svájci Alpok öleléséből.

  Mint a szálloda társalapítója fogalmazott: a szállodának nincsenek csillagai, mert náluk maga a vendég a csillag. A falaktól is azért szabadultak meg, hogy csupán a vendég és az őt érő élmény lehessenek a középpontban.

  A szállodát egyes szobáit, melyek elszórva találhatóak a hegyoldalban, a helyiek működtetik, és ők döntik el, hogy az adott szobához milyen tartozék legyen. Bár a szállodai ellátás, mint olyan, kissé szerény, reggelente egy inas szalámis szendvicseket és kávét hoz. Mint az alapítók elmondták, az idén még tévével is bővül a szolgáltatás, melyen csupán egy híreket, időjárásjelentést és helyi anekdotákat közvetítő csatorna lesz elérhető. A szobákhoz tartozó fürdőszoba körülbelül száz méterre található az ágyaktól.

  Az ár éjszakánként 250 euró, de ne feledjük: a foglalást akár az utolsó percben is visszamondhatják, ha elromlik az időjárás.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!