Korlátozzák a turisták számát a Krka-vízesésnél

  Korlátozzák a turisták számát a Krka-vízesésnél.

  A horvát hatóságok úgy döntöttek, hogy idén nyáron szigorúan korlátozzák a Krka-vízesésnél fürdőző turisták számát – írja az Independent. Így Horvátországban már nem Dubrovnik az egyetlen célpont, ahol ezt a módszert alkalmazzák, hogy megóvják a látványosság állapotát. 

  Fotó: Sergiu Baciouiu / Flickr.com

  Az egyik legnépszerűbb és legtöbb Instagram-fotón szereplő látványosság a magyarok kedvence is. Ha oda készül a nyaralás alatt, jó, ha tudja: egyidejűleg legfeljebb tízezer látogató tartózkodhat a Skradinski buk vízesésnél a Krka Nemzeti Parkban. A korlátozást úgy oldják majd meg, hogy a park kevéssé látogatott részeiben várakoztatják addig a turistákat, míg sorra nem kerülnek a vízesésnél.

  A korlátozást a múlt héten jelentették be a nemzeti park illetékesei. Úgy gondolják, ez a döntés a turista szemszögéből is előnyös lesz: miközben a vízesésre várakozik, nem kell tétlenül ülnie: tanösvényeken, túraösvényeken barangolhat, és kilátópontokról csodálhatja a tájat.

  A Krka Nemzeti Parkot 1985-ben létesítették, és több mint száz négyzetkilométer területen át védik vele a Krka-folyó környéki ökoszisztémát. A népszerű Skradinski buk vízesés mellett hat további vízesés és barlang vár a felfedezésre. Ha pedig nincs kedve várni a hőségben arra, hogy sorra kerüljön a megmártózáshoz, mutatunk több kevésbé felkapott helyet és indokot, ami miatt érdemes idén Horvátországba utazni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!