Vulkánboarding: döngessen deszkával egy tűzhányón

  Vulkánboarding: döngessen deszkával egy tűzhányón

   Nicaragua számtalan vulkánját fel lehet fedezni gyalog is, de miért tennénk, ha egyszer deszkával is megtehetjük? Az Independent megírta, hogyan is megy ez.

  Készülődés a csúszáshozFotó: Garrett Ziegler / Flickr.com

   Ha már unja a gyalogtúrákat, itt a megoldás: ettől a sporttól garantáltan megugrik a pulzusa. Nicaragua tűzhányói az alvás vagy éppen aktív lét különféle fázisaiban vannak. Többet is meg lehet mászni, lehet úszni egyet a krátertavakban, vagy egyszerűen csak fölé lehet hajolni a kráterben izzó lávának.

  Jól mutat a holdbéli tájban a száguldó deszkásFotó: Garrett Ziegler / Flickr.com

   A régi időkben a helyiek kezdtek csúszkálni a Cerro Negro vulkánon: eleinte régi matracokon, aztán kiszuperált szörfdeszkákon. A természetes folyamat néhány évvel ezelőtt egy kifejezetten vulkánokra kifejlesztett board megjelenésével érte el csúcspontját. Az adrenalindús kaland valószínűleg itt kezdődik: ledöngetni egy hétszázhuszonnyolc méteres, fekete vulkáni homokkal borított hegyoldalon, úgy, hogy közben csak egy kezeslábas védi a bőrünket a kíméletlen törmelékekkel szemben. Természetesen a szemet is védeni kell, erre való egy jó maszk.

  Ez a hihetetlen egynapos túra egy szép gyarmati városból, Leonból indul. Egy óra az út felfelé a még bébikorú Cerro Negróra, mely csupán 1850-ben keletkezett. A rekordsebesség, amit ezen a hegyen deszkán elértek, kilencvenöt kilométer óránként. Természetesen van mód a fékezésre, akárcsak a szánkón, így a kevésbé vakmerőek is élvezhetik a száguldást.

  Házi tákolmánynak tűnik, pedig célszerszámFotó: Pete / Flickr.com

   Két utazási iroda is szervez napi deszkás utakat a Cerro Negróra, a Tierra Tour és a Quetzaltrekkers. A túrák ára harmincöt dollár körül mozog.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!