Videón az életre kelt Pandora bolygó a Disney Avatar Parkjában

  Bizonyára sokan sétáltak ki nyolc évvel ezelőtt azzal az érzéssel a moziból James Cameron Avatar című filmjéről, hogy ezt ők is át akarják élni. A lehető legközelebb akkor kerülhetnek ehhez az élményhez, ha Floridába utaznak, a Disney hétvégén megnyitott Pandora bolygójára – írja a CNN, és videót is közöl a látnivalókról.
   

  Fotó: Pandora: World of Avatar at Animal Kingdom


  Az Avatar Flight of Passage egy virtuális valóság játék, amely életre kelti Jake Sully első útját a banshee nevű szárnyas, sárkányszerű lény hátán, méghozzá úgy, hogy a nyeregben a látogató ül.


  Az orlandói Animal Kingdom Park tizenkét hektáros részlete Pandora bolygónak egy olyan részét mutatja meg, amely a filmben nem szerepelt, de James Cameron, akinek részletek iránti mániáját maga Tolkien is megirigyelhetné, eredetileg megtervezte. A Disney dizájnerei az ő jegyzeteiből dolgoztak, hogy valósággá váljon a zöldellő dzsungellel és csörgedező patakokkal teli Mo'ara völgy, lebegő hegyekkel és egy barlanggal kiegészítve.

  Fotó: Pandora: World of Avatar at Animal Kingdom


  A repülési szimulátorban senki sem önmaga: a csoportokra osztott látogatók mindegyikéhez egy-egy avatart rendelnek, majd felültetik őket egy motorszerűségre, és kapnak egy virtuális valóság szemüveget. Menet közben szél, vízpára és illatok egészítik ki a négyperces élményt, melyről a CNN tesztelője úgy nyilatkozott: döbbenetesen valószerű repülés, melynek végén a résztvevők csoportosan kántálják, hogy „Vissza, vissza!".

  Az élmény nem olcsó: napijegyek 99 dollártól kaphatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!