Így juthat ingyen olasz kastélyhoz

  Így juthat ingyen olasz kastélyhoz

  Már nincs április, és ez nem is tréfa: az olasz kormány több mint száz történelmi műemlékét adja tulajdonba, teljesen ingyen – írja a Travel and Leisure.

  Ha esetleg az a hegyi falu az olasz riviérától egy köpésre, mely pénzt is ad annak, aki odaköltözik, nem nyerte el tetszését, ez biztosan érdekelni fogja: a szétosztogatni kívánt műemlékek között kastély, kolostor és farmház is van. Cserében az új tulajdonosnak csak egy dolga lesz: turisták számára vonzó célponttá varázsolni az épületet, például szállodává, étteremmé vagy üzletté. Még egy kitétel van: csak negyven év alatti vállalkozókat várnak.

  A fenti videón is bemutatott ingatlanok nyolc történelmi zarándokút vagy túraút mentén fekszenek, mint a Via Francigena, mely Rómát az ország északi határával köti össze. A százhárom épület listáján régi iskolaépületet és fogadót is találhatnak az érdeklődők. A legpazarabb az ajánlatok közül egy tizenegyedik századi Lazio-i kastély, a Castello di Blera, mely egy sziklaperemre épült. Vagy válasszon inkább egy őrtornyot: Bolognától nem messze, a 12. századból fennmaradt Torre della Bastiglia is új gazdára vár. Ha viszont inkább a város vonzza, Casertavecchia középkori városkájában egy korábbi postahivatalban élheti ki eddig talán titkolt, vendéglátós hajlamát.

  Casertavecchia: itt a miénk lehet egy régi postahivatalFotó: Angelo Del Gaudio / Flickr.com

  A jelentkezési határidő június 26. Akik lemaradnának, azok választhatnak majd abból a további kétszáz ingatlanból, melyet a kormány az elkövetkező két évben tervez közzétenni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!