Egyedülálló megoldás London megismerésére: bérelt kabrió beépített idegenvezetéssel

Egyedülálló megoldás London megismerésére: bérelt kabrió beépített idegenvezetéssel

 Ha jól tud egyszerre több dologra figyelni, a Yonda jó megoldást kínál arra, hogy elmerüljön a brit kultúrában, és radikálisan más oldaláról ismerje meg Londont – írja a Travel and Leisure.

Fotó: Yonda / Facebook

 A bérelhető Smart kabriók navigációval és idegenvezetéssel vannak felszerelve, úgyhogy a látogatónak nincs más dolga, mint öveket becsatolni, és követni a hangos útmutatást. A túra természetesen a brit főváros minden legendás pontját érinti, többek között a Trafalgar teret és a Buckingham palotát. Olyan közismert városrészekben is fordul egyet, mint a Mayfair, Soho, Covent Garden és Whitehall negyedek. A Yonda ötletgazdái azt is kiemelték, hogy a Smartok mérete miatt egész keskeny, macskaköves utcákat is felkereshetünk, ami normális autóval vagy buszos túrával nem lenne lehetséges.

A rendszer GPS-szel felszerelt, és ha véletlenül dugóba keverednénk, ami azért London belvárosában nem ritka, a túravezetés automatikusan az adott háztömb érdekességeiről, látnivalóiról kezd mesélni. Menet közben egyébként az idegenvezetést csak a navigáció utasításai szakítják meg. Az új megoldás kifejezetten a brit kultúra rajongóira összpontosít: az idegenvezetés számos érdekességet tartogat többek között a királyi családról, David Beckhamről és a Londonban forgatott klasszikus filmekről.

Fotó: Lee Tuckett / Facebook

 A túra hatvan fonttól (huszonkétezer forint) indul két főre, biztosítással együtt. Az év második felétől négyüléses autókat is lehet majd bérelni. Az autók a hét minden napján 10 és 18 óra között bérelheti, aki 25 és 75 év között van, és érvényes jogosítvánnyal rendelkezik. Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a briteknél a forgalom az út másik oldalán halad! És arról sem, hogy Londonban ingyen sörrel gyógyítják az esőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek