Az Atlanti-óceán visszaadta a 33 éve elmosott strandot

Harminchárom évvel azután, hogy heves viharok a tengerbe mosták az írországi Achill-szigeten fekvő Dooagh település strandját, az áprilisi dagályok annyi homokot hordtak a térségbe, hogy újraépítették a közkedvelt homokos partszakaszt.

 

Az Írország nyugati partjainál fekvő Achill-szigetek 300 méteres homokos strandja az 1984-ben pusztító heves viharok nyomán vált sziklás, köves partszakasszá. A helyi lakosok áprilisban észlelték, hogy az Atlanti-óceán visszaépítette strandjukat, több tonna homokot sodorva a partra - írja az MTI.

"Ez nagyon jelentős számunkra" - idézte a The Irish Times napilap Sean Molloyt, a helyi idegenforgalmi iroda illetékesét, aki emlékeztetett arra, hogy annak idején a népszerű strand négy szállodát és számos vendégházat tartott el a mintegy 2600 ember lakta szigeten. "Achillnak már öt kékzászlós - jó vízminőségű - strandja van, most reméljük, hogy egy hatodikat is kékzászlóval fognak jutalmazni" - tette hozzá az illetékes.

Íme az új Dooagh BeachFotó: Achill Island Tourist Office / Facebook



Achill-sziget Írország legnagyobb part menti szigete, része annak az Atlanti-óceán menti turisztikai ösvénynek, amely az ország déli részétől húzódik északnyugatra, és amely számtalan turistát vonz az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek