Muzsikaszóval tennék biztonságosabbá a bécsi metrókat

  Tehetségkutató versenyt hirdetett zenekaroknak a bécsi közlekedési vállalat, amelynek nyertesei az osztrák főváros metróállomásain játszhatnak majd az utazóközönségnek. A peronok megzenésítése egy biztonsági intézkedéscsomag része.

  A metró csillagai néven indított tehetségkutató versenyt feltörekvő zenekaroknak a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A győztesek 2017. július 6-tól lesznek hallhatóak a Westbahnhof metróállomáson, minden nap 15 és 23 óra között. A kezdeményezés célja, hogy a távolból beszűrődő kellemes dallamoknak köszönhetően az utasok nagyobb biztonságban érezzék magukat.

  Fotó: Wiener Linien / Johannes Zinner

  A versenyre május 28-ig lehet jelentkezni a Wiener Linien honlapján, de aki nem szeret az internettel vacakolni, az elmehet a május 6-i Villamosok Napjára is (Tramwaytag), ahol egyből fel is veszik a produkcióját. Öt zenekarról szakmai zsűri dönt, további ötöt pedig közönségszavazással választanak ki. Rájuk június 13. és 30. között lehet majd szavazni a bécsi közlekedési vállalat honlapján. A szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint "főként nyugalmat sugárzó szerzeményekkel érdemes pályázni".

  Az egyhónapos tesztidőszak után Bécs már augusztusban újabb metrómegállókat vonna be az akcióba, de továbbra is szigorúan szabályoznák, hogy ki, mikor és hol zenélhet az utazóközönségnek. A metrókoncertekkel az osztrák főváros London nyomdokaiba szeretne lépni, ahol már huszonöt állomáson szól a zene.

  A kezdeményezés egy biztonsági intézkedéscsomag része, amelynek keretében LED-esre cserélik az állomások világítását, a nagy forgalmú metrómegállókban pedig olyan információs oszlopokat állítanak fel, amelyeken segélyhívó is van.

  A tervek szerint 2019-re mintegy 120, különlegesen kiképzett biztonsági őr lesz szolgálatban a bécsi metróvonalakon. A peronfelügyelet munkatársai pedig nem az irodájukból, kamerákon keresztül vigyázzák majd az állomások rendjét, hanem folyamatosan a peronokat járják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!