Megnyitották a turisták előtt a spanyol királyi család birtokának óriáskertjét

  Megnyitották a turisták előtt a spanyol királyi család birtokának óriáskertjét

  Látogathatóvá vált a spanyol királyi család mallorcai nyári rezidenciájának több mint kilencezer négyzetméteres kertje. Az első érdeklődők kedden léphettek be a Palma városában található Marivent-palota területére, ahol az elmúlt több mint negyven évben csak kiváltságos vendégek járhattak - írja az MTI.

  A palotát övező kertben mintegy negyvenféle, a mediterrán térségben őshonos növény, például füge-, citrom- és pálmafák szegélyezte sétányokon, rózsabokrok között barangolhatnak a látogatók. A lugasokban elhelyezték a világhírű képzőművész, Joan Miró tizenkét bronzszobrát, így a park egyben kiállítótérré is vált.

  A palotakert az év kilenc és fél hónapjában fogad látogatókat, a fennmaradó időben a királyi család használja az ingatlant. Hagyományosan itt töltik a húsvéti nagyhetet, valamint július 15. és szeptember 15. között a nyári vakáció jelentős részét. A baleári autonóm kormány 217 ezer eurót szánt a kert látogatóbaráttá tételére, amely magában foglalja az akadálymentesítést, mosdók építését, padok elhelyezését. Az ingyenesen látogatható kert fenntartási költségeire 100 ezer euróval számolnak évente, ebben benne van egyebek mellett biztonsági őrök és kertészek alkalmazása is.

  Marivent palotaFotó: DPP / Northfoto

  A spanyol királyi család 1973 óta tölti a nyarakat a Marivent-palotában, amelyet egy görög mecénás, Juan de Saridakis építtetett 1923-ban. Az ingatlanhoz teniszpálya, úszómedence is tartozik, valamint közvetlen lejárata van a tengerpartra. A palotában több európai nemesi család vendégeskedett már, például 1986-ban Károly herceg, brit trónörökös feleségével Dianával és fiaival. A baleári kormány abban bízik, hogy idővel nem csupán a kert, hanem a palota bizonyos részei is látogathatóvá válhatnak a nagyközönség számára. A kertről fotót itt láthatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!