Öt apróság, ami hatalmas segítség a gyakori utazóknak

Itt a hosszú hétvégék és a tavaszi városlátogatások szezonja. Gyakran indul ön is útnak pár napra? Ezt a cikket akkor önnek írtuk: olyan tárgyakat mutatunk, melyek mindegyike elfér a tenyerünkben, mégis óriási segítségünkre lehetnek utunk során.

Két aprócska műanyagpöcökért majdnem ötezer, egy textilpénztárcáért pedig több mint tízezer forint? Igen, indokolt lehet. Olyan úti kellékeket gyűjtöttünk össze, melyek kategóriájukban prémiumnak számítanak, és nagyban megkönnyítik azok életét, akik gyakran indulnak pár napos repülős utakra, akár üzleti utazóként, akár a hosszú hétvégi városlátogatások szerelmeseiként.

Már a repülőutat meghálálja

Sőt, akár már a reptéri várakozást is. Ez pedig a füldugó, speciális módra. Egy korszerű füldugó nem nyom el teljesen minden hangot, vagyis nem süketít el minket teljesen, ami egy komoly veszélyforrás ugye. Utazás közben különösen nem jó, ha két dugóval a fülünkben elalszunk, és szó szerint se kép, se hang.

A modern zajszűrős konstrukciók különlegessége, hogy a zavaró alapzajokat halkítja el, a teljes elszigeteltség érzése nélkül. Olyan különleges műanyagból készülnek, amely a test hőjének hatására meglágyul, és felveszi a hallójárat formáját, így tökéletesen illeszkedve a fülhöz. Sokan panaszkodnak arra, hogy a füldugók (vagy például a benyomós fülhallgatók is) nyomják a fülüket, túl nagy nagynak érzik. Na, a profi füldugók különlegessége, hogy kisollóval be is lehet belőlük venni.

Segít a pihenésben
Galéria: Öt apróság, ami hatalmas segítség a gyakori utazóknak
Fotó: Northfoto

A Travelo kedvence: Az Alpine FlyFit füldugó kifejezetten repüléshez lett kifejlesztve, de a gyártó autós és vonatos utazáshoz, vagy szimplán alváshoz is ajánlja. 4500 forint körüli áron szerezhetjük be itthon.

Egy csodakrém mind fölött

Amikor egy tavaszi hosszú hétvégére indulunk valamelyik romantikus, mediterrán városba, elsőre még örülünk a hirtelen jött, kiadós napsütésnek, majd a nap végén, mikor észrevesszük a leégés jeleit az arcunkon, elkezdünk aggódni. A bőröregedés jól látható elváltozásainak nyolcvan százalékáért a napsugarak felelősek. Az UVB sugarak azonnali károsodást és kellemetlen leégést okoznak, míg az UVA sugarak mélyen behatolnak a bőrbe, azt idő előtt öregítik és extrém reakciókra képes szabadgyököket szabadítanak föl, amelyek megtámadják a sejtmembrán lipidjeit, ezzel hosszantartó károkat idéznek elő. Ezért nem elég csak a nyaralásunkon figyelni az UV sugárzásra, hanem egy-egy hosszú hétvégi városlátogatáson is gondolni kell rá. De míg a tengerparton nem bánjuk a vastag krémes-olajos napvédőket, városi felfedezőúton már kevésbé szívesen bajlódunk velük. Arra azért mindig figyeljünk, hogy legyen a krémünkben UV-védelem!

Svájci gleccservíz és havasi gyopár kivonattal
Galéria: Öt apróság, ami hatalmas segítség a gyakori utazóknak
Fotó: La Prairie

A Travelo kedvence: A kényelmes, lapos kiszerelése miatt bármelyik kézipoggyászba könnyen belevarázsolható a Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50, ami teljes védelmet biztosít az UVA és az UVB sugarak ellen is. Ragacsos naptej helyett így egy könnyű krémet kell csak felvinnünk a bőrünkre (a szokásos arcápolónk fölé), hogy ne kelljen az arcbőrünk miatt aggódni egy verőfényes városnézés során se. A La Prairie prémium kozmetikai márka terméke antioxidáns védelemmel is ellátja a bőrt az összetevőiben rejlő svájci havasi gyopárnak köszönhetően, míg a gleccservíz hosszantartó hidratálást biztosít arcbőrünk számára.

Wellness és élmény mindössze 500 Ft-ért

Mórahalmon az előszezon kedvezmény június 30-ig tart! Ha legalább egy éjszakát eltölt az akcióban részt vevő magánszálláshelyek valamelyikén, kedvezménnyel veheti igénybe a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szolgáltatásait. Tegye teljessé a kikapcsolódást, szervezzen családjával, barátaival tavaszi üdülést, és használja ki az 500 forintos fürdőjegyet. (X)

Vészelhárító: powerbank

Azaz vésztöltő. Ma már nem kell igazi kockának lenni ahhoz, hogy mindig mindenhol legyen nálunk informatikai eszköz. Szándékosan fogalmazunk ilyen hivatalosan: legyen az okostelefon, tablet, mp3-lejátszó – kinek mi, a lényeg, hogy fel legyen töltve. Ma már arra is van lehetőség, hogy egy kis kütyüvel tudjunk energiát adni több másik kütyünknek. Biztosan mindenkinek megvan az a kényelmetlen műveletsor, amikor a ceruzaelemeket próbáltuk kiügyeskedni a gépünkből, és cserélni a Colosseum / Brandenburgi-kapu / Trafalgar tér kellős közepén. Na ez ma már sokkal elegánsabban megoldható.

Okostelefonra csatlakoztatva
Galéria: Öt apróság, ami hatalmas segítség a gyakori utazóknak
Fotó: Kimberly Tok / sony

Annál is inkább, mert a szigorúan funkcionális kis töltők után már megjelentek a dizájnosabb darabok is. Powerbanket már pár ezer forintért lehet venni, de óva intenénk is a kis teljesítményű, illetve no name daraboktól, hiszen éppen az lenne a dolga ennek a kütyünek, hogy ne hagyjon minket cserben. Sokat elárul a vésztöltők szerepéről, hogy úgy árulják, hogy külön jelzik: a kis töltő feltöltött állapotban kapható, tehát már a kicsomagolás után azonnal használható. Egyes powerbankekben zseblámpát is elrejtettek, ha valakinek ez szempont.

A Travelo kedvence: bár közel sem ez a legapróbb vésztöltő, ami elérhető a piacon, mi ezzel szimpatizálunk. Hat óra alatt feltölthető, lapos, mint egy okostelefon (egy centinél kisebb a vastagsága), Android és OS operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis; az 5000 mAh teljesítmény pedig annyit tesz, hogy egy töltéssel kétszer tölthetünk fel vele egy okostelefont.

Kellemetlen kalandok ellen: titokpénztárca

A vésztöltő a rejtett pénztárcához képest afféle úri mulatság, hiszen a lemerült kütyük nem teszik tönkre az utazást, de ha meglopnak bennünket, az annál inkább. Zsebtolvajok ellen bevált megoldás a többrekeszes titokpénztárca, ezek szintén pár ezer forintért kaphatók. Értelemszerűen állítható a szélességük, hogy passzoljanak ránk, hiszen a ruházat alá kell felvenni őket. Láttunk már turistát, aki az öltözékére húzta ezt a tárcát, persze ennek semmi értelme. Akkor már kényelmesebb és funkcionálisabb az övtáska. Ennél a tárgynál fontos, hogy el legyen rejtve. Ráadásul a hagyományos táskákkal szemben közvetlenül érintkezik is vele a bőrünk, tehát érezzük, ha nincs a helyén.

Elvileg pólón és alatta is hordható – mi ez utóbbit javasoljuk
Galéria: Öt apróság, ami hatalmas segítség a gyakori utazóknak
Fotó: www.bingonia.com

A Travelo kedvence: Még ezt az egyszerű holmit is sikerült "okossá" varázsolni: RFID nyomkövető rendszerrel ellátott titoktáskák is kaphatók már. Ezek ára 10 és 20 ezer forint között alakul. Elsőre talán túlzásnak tűnik ez a technológia, pedig ha belegondolunk, minden fontos iratunk bent lapulhat a kis táskában egy utazás során.

Bicska – csak okosan!

És most nem csak a modern bicskák okos funkcióira gondolunk, hanem arra is, hogy kézipoggyászba kerülő szúró- és vágószerszámok esetében elővigyázatosnak kell lennünk. A Wizzair és Ryanair is legfeljebb 6 centiméter hosszúságban határozza meg a felvihető kiskés, bicska, olló méretét.

A Budapest Airport szabályzata bicska ügyben

"Az utasnak tilos az itt felsorolt tárgyakat a behatárolt biztonsági zónába illetve a repülőgép fedélzetére vinnie: (...) bármilyen 6 cm-nél hosszabb pengéjű kés, ideértve a francia vagy rugós kést." (A szabályzat további része itt.)

No és hogy mit tud egy ilyen kis alkalmatosság? A késfunkció mellett sört és konzervet nyithatunk vele, használhatjuk csavarhúzóként, és hangozzék ez kissé bizarrul is: biztonságiöv-vágóként és üvegtörőként is működik egy ilyen masszív kis cucc. (Utóbbi képessége, bizony autó- vagy buszbaleset esetén jöhet jól, ha beszorulnánk a járműbe.)

A Travelo kedvence: Nem elképzelhetetlen nélküle egy városi utazás, hiszen nem Bear Gryllsként akarjuk vágni magunk előtt a vadont, mégis jól jöhet. Hacsak egy sör kinyitása erejéig is. Ennek a jól megkomponált kis szerszámnak 15,54 euró, azaz kevesebb mint 5000 forint az ára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek