Látogasson meg virtuálisan egy nem létező országot

  Látogasson meg virtuálisan egy nem létező országot

  A mikronemzetek olyan országok, melyeket a kikiáltóikon kívül senki sem ismer el. Ausztrália, talán hatalmas területe miatt, melegágya az ilyen önjelölt birodalmaknak. A legkisebb ezek közül most videón mutatkozik be nekünk – írja a Mentalfloss.

  Az atlantiumi Királyi botanikus kert kengurubiztos udvara: műanyag növények és kavicsok Fotó: Empire of Atlantium / FacebookForrás: Travelo

   A világban található száz mikronemzetből harmincöt található Ausztráliában. Az Atlantium nevű országocskát egy George Cruickshank nevű úriember alapította, aki saját magát II. György királyi felség néven emlegeti. A kétszáz hektáros mikronemzet Új-Dél-Wales-ben található, és a Lachlan folyó völgyére néz. Saját zászlaja, himnusza és valutája is van, sőt, bélyeget is ad ki. A világban mintegy háromezren vallják magukat Atlantium lakosának, bár ezek többsége egy online regisztrációs űrlap segítségével szerzett itt állampolgárságot.

   Atlantium: The Smallest Country in Australia from Craig Rasmus on Vimeo.

  A fenti angol nyelvű videóból tüzetesebben is megismerheti Atlantiumot, mely a Vatikánnál kétszer nagyobb, Monacóhoz képest pedig feleakkora. A Lonely Planet, mely könyvet is adott ki a háztáji alapítású birodalmakról, azt írja róla, hogy egyetemisták hozták létre, világmegváltó szándékkal: szélsőségesen liberális célkitűzéseik között az egyének teljesen szabad áramlása, az abortusz és az eutanázia engedélyezése, és naptárreform van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!