Újfundland extrás látványossága: jéghegy érkezett Húsvétra

Újfundland extrás látványossága: jéghegy érkezett Húsvétra

Újfundland és Labrador partjai előtt található a Jéghegyek sugárútjának is becézett tengerrész, ahol a Északi-sarkról leszakadt jéghegyek dél felé úsznak. Most azonban úgy tűnik, egyikük maradni is szeretne új lakóhelyén – írja az Independent.

A kanadai St. John várostól délre található Ferryland látogatói igencsak meglepődtek a hétvégén, amikor beállított hozzájuk egy hatalmas jéghegy, mely mellett eltörpülni látszott minden más a vízben és a parton is. Bár a jéghegyek többsége itt csupán elhalad dél felé tartó útján, a világoskék óriás megfeneklett. A városka polgármestere úgy nyilatkozott, hogy életében nem látott még ilyen hatalmas jéghegyet errefelé.

A jéghegy lecövekelt Ferryland partjai előttFotó: Reuters

Ferryland közben egyre több érdeklődőre számít, és ha hinni lehet az előrejelzéseknek, hat további nagy jéghegy közeleg a part felé – ha megfelelő a szélirány, hamarosan szintén zátonyra futhatnak Ferryland előtt.

Megtalálja a helikoptert, amely rászállt a jéghegyre? Így talán jobb képet kap a valós méretérőlFotó: Reuters

Ha mostanában az USA-ba repül, ne feledjen lenézni majd Kanada partjai közelében: az európai gépek általában pontosan a Jéghegyek sugárútja felett kanyarodnak rá az amerikai kontinensre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek