Ennyi mindent kapott az angol királynő uralkodása során

  Ennyi mindent kapott az angol királynő uralkodása során.

  Royal Gifts, azaz Királyi ajándékok címmel rendeznek kiállítást Londonban a Buckingham-palotában nyáron – írja az MTI. A különleges gyűjteményt a palota nyári megnyitóján, július 22-én tárják a nagyközönség elé. 

  A királyi ajándékokat gondozó részlegének egyik munkatársa mutatja Ceng Ho kínai felfedezőnek, az 1400-as évek Kincses Flottáit vezető admirális hajójának mását, melyet II. Erzsébet 2015-ben kapott ajándékba Hszi Csin-ping kínai elnöktől
  Galéria: A királynő ajándékai 2017
  Fotó: Frank Augstein / MTI

  A kiállítás célja bemutatni a királynő uralkodásának hatvanöt évét azokon az ajándékokon keresztül, melyeket hivatalból kapott. Az összes kontinensről láthatnak érdekes vagy szép tárgyakat az érdeklődők. Megtudhatják, mit adott például Eisenhower, Nelson Mandela vagy a jelenlegi kínai elnök az uralkodónak, amikor találkoztak, ráadásul számtalan tárgy egy-egy kultúra legjobb művészeinek alkotása.

  Ha tehát július 22. és október 1. között Londonban járunk, ne csak a London Eye-t, a hangját vesztett Big Ben-t és London tízemeletes piramisát nézzük meg, betervezhetjük ezt is a látnivalók közé. Egy cikkünkből azt is megtudhatja, hogyan oldhatja meg a városnézést egyetlen vonaljegy áráért a híresen drága Londonban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!