Íróecset formájú szállodatorony nyílt Szöulban

  Íróecset formájú szállodatorony nyílt Szöulban

  Lemezlovasokkal, filharmonikus zenekarral, a Seokchonhosu tó körül számos koncerttel és tűzijátékkal ünnepelték vasárnap este a szöuli Lotte World Tower felhőkarcoló hivatalos átadását - írja oldalán a koreai turisztikai hivatal. Az 555 méteres, 123 szintes hotel ma a legmagasabb szállodaépület Dél-Koreában, és egyben az ötödik legmagasabb hotelnek számít a világon.

  Yonhap / MTI / EPA

   A kalligrafikus betűk írásához használt íróecset formájára emlékeztető toronyépületben a luxus szálloda mellett több kávézó, galéria és egy látogatható kilátó is helyet kapott, ahonnan esténként Szöul vibráló fényeiben lehet gyönyörködni.

  Tavaly márciusban egyébként ezt a tornyot mászta meg egy ukrán-orosz fotós páros, és készített a tetején lévő egyik daruról videót is. Pontosabban ezt a toronyépületet is. Vitaly Raskalov és Vadim Makhorov ugyanis évek óta sportot űz abból, hogy szerkezetkész, még épülő felhőkarcolók vagy magas épületek tetejére jutnak fel - persze engedély és védőfelszerelés nélkül - , és fejükön egy-egy GoPro kamerával örökítik meg akcióikat. Meghódították már többek között a szecsuáni 660 méteres Ping An Nemzetközi Pénzügyi Központot, a moszkvai 160 méteres Shukhov rádiótornyot, a riói Megváltó Krisztus szobrát és a Hong Kong-i New World Centert. De az alábbi, Lotte World Tower megmászásáról tavaly március végén készült videó is egészen elképesztőre sikerült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!