Íme a bizonyíték a japán cseresznyevirágzásra

Íme a bizonyíték a japán cseresznyevirágzásra

 Ha van valami, ami miatt érdemes egy japán utat tavaszra időzíteni, az a cseresznyefák virágzása, és a hozzájuk kapcsolódó kulturális szokások. És igen, a tavasz már Japánba is megérkezett, a cseresznyefák pedig virágba borultak – tanúink erre az MTI képei.

Fontos ellenőrizni, hogyan sikerült a kép
Galéria: Japán cseresznyevirágzás 2017
(Fotó: Eugene Hoshiko / MTI)

 2016-ban megtudtuk, hogy Japán azok közé tartozik, amit a leggyakrabban írnak a magyarok a Google keresőjébe. A cseresznyevirágzás, bármilyen népszerű is, nem kerülhetett bele abba a tízes listába, melyben Japán kihagyhatatlan látnivalóit soroltuk, pedig nem lehetetlen köré utat szervezni. A helyiek ugyanis olyan komolyan veszik a dolgot, hogy a meteorológusok hetekkel a virágzás előtt táblázatban teszik közzé, hogy mely városban mikor várható a virágzás megkezdése.

Ha a képeket látva kedvet kap az utazáshoz, ne hagyja ki cikkünket a Japánban uralkodó meglepő szokásokról. Azt is eláruljuk természetesen, hogyan nem megy rá a gatyája egy japán útra, ami pedig a legfontosabb: hol érdemes leteríteni a pokrócunkat, ha gyönyörködni akarunk a virágzó cseresznyefákban.

Virágzás egy tokiói parkban
Galéria: Japán cseresznyevirágzás 2017
(Fotó: Szaszahara Kodzsi / MTI)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek