Színes tojásarzenállal nyílnak Bécs húsvéti vásárai

A hétvégén nyílnak a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig mintegy 260 stand portékáit mustrálhatják végig az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Noha nincs belőlük annyi, mint a karácsonyi vásárokból, a húsvéti kirakodóvásárok terén sem kell szégyenkeznie az osztrák fővárosnak. Hetven standból áll például a Schönbrunni Kastély udvarán található vásár, amely egyben Bécs legnagyobb húsvéti vásárának számít. Április 1-től kézműves termékek, hímes tojás, faragott fadíszek és húsvéti dekoráció mellett Ausztria legkülönbözőbb pontjairól származó ínyencségek között válogathatnak a látogatók. A legkisebbek a Nyuszi Műhelyében marcipánfigurákat vagy húsvéti asztali díszt készíthetnek, a felnőtteket pedig vasárnaponként, illetve nagyszombaton és húsvéthétfőn dzsesszkoncert várja.

Fotó: Ostermarkt.co.at

 Európa legnagyobb tojáshegye tornyosul március 31-től az Altwiener Ostermarkton, a Freyungon, ahol méretben az apró fürjtojástól a hatalmas strucctojásig, stílusban pedig a hímestől a patkolton át a naiv festészet mintapéldányaiig terjed a szortiment. A fától a kerámiáig mindenféle anyagból lehet itt húsvéti tojást kapni. Kézműves termékek, finomnak ígért falatok, a gyerekeknek pedig húsvéti barkácsműhely és bábszínház egészíti ki a kínálatot.

Ugyanitt, a Palais Harrach előtt bio termelői piac várja március 31-től a tudatos húsvéti vásározókat. Tizenkilenc standnál Ausztria legjavából vásárolhatnak az érdeklődők, ráadásul, aki szakít rá egy kis időt, hogy egy szőlőlé és némi harapnivaló mellett elidőzzön egy kicsit, az úgy érezheti magát, mintha a falu főterén üldögélne.

Fotó: Ostermarkt.co.at

 Kortárs és tradicionális kézműves termékek fából, fémből, üvegből, kerámiából vagy éppen bambuszból és selyemből – ezek uralják az Am Hofon található húsvéti vásár kínálatát. A szintén március 31-én nyíló húsvéti vásár még a szervezők szerint sem mentes a nemes giccstől, de állításuk szerint minden darabja szeretettel és művészi odaadással készült.

Ugyan nem elsősorban a turistáknak szól, mégis a bécsi húsvéti vásárok oszlopos tagja a 21. kerületben, Floridsdorfban található Ostermarkt am Franz-Jonas- Platz. A tizennégy stand szortimentje a húsvéti dekorációtól a hímes tojáson át az apró ajándékokig terjed, itt már március eleje óta várják a tavaszi hangulatra vágyókat.

Fotó: MA 59

 Szintén kevésbé ismert, de évek óta az osztrák főváros húsvéti programkínálatának szerves része a Schloss Neugebäude húsvéti művészeti vására, amelyen április 6. és 9. között mintegy száz hobbiművész kínálja eladásra az alkotásait. Élő zene, barkaszentelés, kastélylátogatás és színes gyerekprogramok egészítik ki a vásárt.

A Práter is készül az ünnepre. Koncertek, bábszínház, arcfestés, barkácsolás és rengeteg játékkal igyekeznek szórakoztatóvá tenni a húsvétvasárnapot. A bécsi művészek és kézművesek világába, valamint az osztrák főváros kulturális életébe enged betekintést a március 29. és április 16. között zajló Kalvarienbergfest, ahol a látogatók aktív közreműködésére is számítanak. Lesz például zászlónyomó-, olajfestő- és beatboxing workshop, a kevésbé bevállalósakat pedig koncertek, felolvasóestek és érdekes előadások várják a húsvéti időszakban.

A virágok és kertek szerelmeseinek ajánlják a bécsi városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten húsvéti vásárát, amelyet április 15-17. között tartanak, és amelynek a fűszernövények állnak a középpontjában. A számos tematikus kerttel, mini-állatkerttel és pálmaházzal is rendelkező kertészet nemcsak húsvétkor, de az év bármely szakában megér egy látogatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek