Üdüljön az 1750-es években

  Üdüljön az 1750-es években!

  Az Airbnb kínálatában szerepelt már sokféle szállás: olasz kastélyok, fákra épült kunyhók, Julia Child provanszi nyaralója, erdei szállásélmény Londonban: hosszú a sor. Most kipróbálhatjuk, mekkora helyen aludtak a szegények az 1750-as években, Németországban – írja a Condé Nast Traveler.

  A keskeny kőház valójában fal, mint itt jól látszik
  Galéria: Butzbach-i Airbnb házikó
  Fotó: Wolfgang Eilmes / Frankfurter Allgemeine

  A Frankfurt központjától csupán harminc kilométerre fekvő Butzbach városka valaha több mint száz olyan épületnek adott otthont, amik gyakorlatilag a városfalba épültek: a régi időkben először raktárak voltak, aztán a környék szegényei költöztek bele. A földszinten tartották az állatokat, fönt pedig ők aludtak a keskeny, szűk építményekben. 2005-ben azonban két ilyen megmaradt házat kétszázezer euró összköltséggel újítottak fel. A felújításban a daruké volt a központi szerep: az alig több, mint másfél méter széles utcácskán nem tudták elhelyezni a renováláshoz szükséges anyagokat, kellékeket.

  Maga a kiadó házikó tényleg apró: mindössze huszonnyolc négyzetméteres – „valószínűleg a legkisebb ház Butzbach-ban". A design azonban kárpótol: három szinten étkező és konyha, hálószoba fürdővel, és még egy terasz is van a valaha volt falsáncon. Ára éjszakánként 56 eurótól már kivehető. Kattintson a képekre, és nézze meg galériánkat!

  A ház utcai homlokzata
  Galéria: Butzbach-i Airbnb házikó
  Fotó: Getty Images

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Nászéjszakai forróság: aludjon a világ legaktívabb vulkánján
  Ha éppen nem tör ki, életre szóló élmény lesz. Ha mégis, akkor meg pláne.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!