A szerelem szigetei: a legromantikusabb földdarabok közel és távol

Azúrkék lagúna, rózsaszín naplemente, vízre épült privát rezidenciák, örökre a retinánkba égő panorámák. Mutatjuk a legromantikusabb nyaralóhelyeket Európától Kínáig, ahol bárki a legcsöpögősebb hollywoodi lovestoryk főszereplőjének érezheti magát.

A közelgő Valentin-nap apropóján összegyűjtöttünk pár szuper romantikus nyaralószigetet a nagyvilágból. Álmodozzanak velünk ezekről a csodás helyekről, vagy ha telik rá, február 14-ig még akár össze is ránthatnak egy nyaralást valamelyik szigetre.

Ciprus

Nem is kezdhetnénk mással a szerelmeseknek szóló szigetgyűjteményünket, mint Ciprussal, a szerelem szigetével. Azon belül is Európa egyik idei kulturális fővárosát, a gyönyörű Páfoszt érdemes felkeresni, melynek emelkedett romantikafaktora garantáltan sokakat megihlet. A közeli partszakasz a szerelmesek zarándokhelye, a kőszirteket szívekbe vájt dupla monogramok, üzenetek díszítik. A ciprusiak úgy hiszik, hogy a part menti habokban született Afrodité miatt nincsenek komoly párkapcsolati problémák a szigeten. Itt szinte mindenki szerelmes, vagy ha még nem az, hát majd az lesz.

A legenda szerint itt született Afrodité
Galéria: A szerelem szigetei
Athanasios Gioumpasis / Getty Images Hungary

 Pláne, ha elmegy az egykor a szigetet védő bizánci hős, a Görög sziklájához (Petra tou Romiou), és keres magának egy lapos, szív alakú követ a parton. Ez állítólag majd elhozza és megőrzi a harmóniát a párkapcsolatban. Persze ha talál is ilyet, nyugodt szívvel akkor sem viheti haza. A part menti kövek egzotikus szuvenírnek minősülnek, ezért a reptéren elkobozhatják, ha meglátják a bőröndben. Ha netán mégsem találtak volna szerelmet hozó követ, menjenek be a vízbe, és ússzák óvatosan körbe Afrodité szikláját. Ha mindezt meztelenül, háromszor és teliholdkor teszik, állítólag tíz évvel megfiatalodnak. Ám ha ebben nem is hisznek, bízzák magukat nyugodtan pillanatnyi érzéseikre a holdfény alatt, biztosan nem fognak élmény nélkül hazatérni.

Ugyancsak jó tipp a szigeten a szerelmeseknek a Konnos Beach felkeresése, ahol egyébként magyar srácoktól kölcsönözhetünk többféle vízi alkalmatosságot. Tőlük tudjuk, hogy a romantikus elvonulásra vágyó pároknak gyakran ajánlják a csak evezve megközelíthető, közeli, különlegesen szép szigetet, amit ők csak "dzsigidzsigi bay"-nek neveznek – tippelhetünk, miért.

Szantorini, Görögország

Sosem jártak még a szerelmével Görögországban, és valami olyasmivel kezdenének, amiről a katalógusok, képeslapok alapján mindenki álmodozik? Fehérre meszelt házakra és kék kupolákra, romantikus sikátorokra, elképesztő naplementékre, szamarakra, régészeti kincsekre és végtelen tengerre vágynak? Irány Szantorini!

Ha a fentieket megfejelnék egy olyan luxushotellel, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik, akkor irány az Imerovigli településén található, többszörösen díjnyertes barlanghotel – a Condé Nast Travelertől kezdve a TripAdvisorig szinte mindenki kitüntette már –, az Iconic Santorini. A teraszról nyíló hihetetlen panoráma, és az antik bútorokkal berendezett, boltíves mennyezetű barlanglakások garantáltan nem fogják senkinek sem eszébe juttatni az unalmas egyen-hotelszobákat.

Iconic Santorini
Galéria: A szerelem szigetei
Iconic Santorini, a boutique cave hotel

 A hely további különlegessége, hogy az edzőtermet éppúgy barlangban rendezték be, mint ahogyan a wellness-részleg és a medencék is tradicionális, sziklába vájt helyiségekben találhatók. A Caldera Suite névre keresztelt luxus-lakosztályokhoz privát, vulkánra és azúrkék tengerre néző jakuzzi és pihenőterasz is jár.

Hainan, Kína

Az utazási katalógusok aranyszínű homokos strandjaival és hangulatos zsúpfedeles kunyhókkal ábrázolják Hainan szigetét, amit egyébként luxus üdülőhelyei miatt kínai Hawaiiként is szoktak emlegetni. Itt nyitották meg nemrég a világ első, öt hektárnyi területű saját óceánnal rendelkező hotelét – írtuk nemrég a Business Insider híre alapján. Ez a fényűző hely pedig egyszerűen nem maradhat le a legromantikusabb szigetek listájáról. Ha meglátják a képeket a szálláshelyről, egyből megértik, miért.

A Marriott International szállodalánc tulajdonában álló új, kínai komplexum 512 szobával rendelkezik, és egy akkora – a hotel oldalán csak privát óceánnak nevezett – medencével, amelybe 32 óránként 37 millió liter vizet szivattyúznak a Dél-kínai-tengerből. Így a hotel vendégeinek még egy délutáni kajaktúra vagy vitorlázás kedvéért sem kell elhagyni a vizes birodalmat.

Egy ilyen lakosztályt Valentin-naptól függetlenül is boldogan elfogadnánk bármikor
Galéria: A szerelem szigetei
Editionhotels.com

A mini-óceán mintegy két hektárnyi területét úszó, az oldalán nyitott luxuskabin-szigetekkel töltötték meg, amelyek többnyire egyetlen légterű, tévével és a mininél egy picit nagyobb bárral felszerelt nappaliszerű helyiséget jelentenek. Az itt töltött esték romantikájáért azonban ezek az úszó gyertyaként világító bungalók is felelősek lehetnek, akár bentről, akár a távolból élvezik ezek látványát.

Maldív-szigetek

Az év egyik legjobban várt nyaralóbirodalma nyílt meg 2016 novemberében. A Soneva Jani 24 luxusvilláját vízre építették, de a buja, trópusi növényzettel szegélyezett bázis sziget is valódi rejtekhelynek számít a Maldív-szigetek térségében – írtuk meg tavaly év végén.

Az új luxusoázist a Noonu atollhoz tartozó Medhufaru-sziget közelében építették fel, neve (Jani) szanszkrit nyelven bölcsességet jelent, és a pazar luxusnak azt a birodalmát jelenti, amelyhez vízre épített villák, Szentélynek nevezett sziget és egy kristálytiszta vizű lagúna tartozik.

Rózsaszín naplemente és medencés bungaló a víz fölött - mi kellhet még?
Galéria: A szerelem szigetei
Soneva.com

Az Edufaaru lagúna körüli öt lakatlan szigetből álló csoport legnagyobb Medhufaru nevű tagja 150 hektár területű, ide érkeznek hidroplánnal mintegy 40 perces repülőút alatt a Malé Nemzetközi Repülőtéren felszálló vendégek, és innen indulva foglalják el apartmanjaikat. A szállodacsoport magántulajdonában álló, 5,6 kilométer hosszan elnyúló,megdöbbentően azúrkék színű lagúna egy egészen új irányt jelent a sok pénzért egy kis csendet vásárló, világtól elvonuló turistáknak.

Mind a húsz, vízre épített rezidenciának saját szűrt tengervizes medencéje van, helyiségeit uszadékfából készített bútorokkal szerelték fel. A hálószobák teteje elhúzható, így a csillagászat amatőr szerelmesei az ágyban ringathatják magukat hangulatba, az égitestek iránt komolyabban érdeklődők viszont a teraszra kitett nagyobb látótávolságú teleszkóp segítségével.

Aztán ha a vendégeknek esetleg elegük lenne a páros magányból, becsónakázhatnak a főszigetre, ahol bringázhatnak, jógázhatnak, teniszezhetnek, nagyokat sétálhatnak, vagy beülhetnek egy szabadtéri moziba. Itt fülhallgatót kapnak a nézők, hogy még véletlenül se zavarják meg a körülöttük vadon élő állatokat, és persze azon vendégeket se, akik viszont soha semmi másra nem vágynak, csak a tartós, háborítatlan csendre.

St. Lucia

A 620 négyzetkilométeres, vulkanikus eredetű St. Lucia a Karib-tengeren fekszik, és olyan szomszédai vannak, mint Barbados vagy Martinique. Éghajlata trópusi, cukornádat, banánt, kókuszdiót, kakaót és citrusféléket termesztenek itt, lakói pedig leginkább rumgyártásból és idegenforgalomból élnek. Elég idillinek hangzik, igaz? Pláne, ha a képen látható Jade Mountain hotelben foglal az ember szállást, ahonnan zavartalan panoráma nyílik a világörökségi Piton-hegyekre.

És ilyen helyek tényleg léteznek, sőt, a Jade Mountain hotelben még a hálószobából is ezt látni (A galériában erről is láthat képet)
Galéria: A szerelem szigetei
Jademountain.com

A luxus szálláshely kifejezetten nászutasokra, romantikázó szerelmesekre épít, a párok többféle csomagból választhatnak. A Total Romance névre keresztelt például all inclusive ellátást, reptéri transzfert, masszázst, gyümölcstálat, hajókázást, francia pezsgőt, búvárkodást, kerékpáros dzsungeltúrát, vízitaxit, teniszpálya, napágy, napernyő használatot tartalmaz. Két főre, három éjszakára jelenleg 7524 dollárt kell érte fizetni, ami kb. kétmillió forintot jelent.

Virgin-szigetek, USA

Idén fokozottan megéri, ugyanis a gyönyörű szigeteken 2017-ben fizetnek a turistáknak azért, hogy náluk nyaraljanak. Nem átverés: aki 2017 október elsejéig lefoglalja nyaralását az Amerikai Virgin-szigeteken, 300 dollárt (kb. 88 ezer forintot) kap ajándékba. A pénzt turistáskodásra lehet költeni a három festői sziget – St. Thomas, St. John, St. Croix – valamelyikén. Egy kis ízelítő, hogy mi vár itt az itt nyaralókra:

Az akciót egyébként azért tartják, mert pont száz éve adta el Dánia a szigeteket az Egyesült Államoknak – írja a Huffingtonpost. A pénz minden olyan ide látogató turistának jár, aki minimum három éjszakát tölt el az akcióban részt vevő hotelek valamelyikében. Ezek teljes listáját ezen a honlapon lehet átnézni.

Az Amerikai Virgin-szigetek megközelítéséhez először el kell jutnunk az USA keleti partjára, és onnan még tovább repülni. Innen már könnyű dolgunk van: az American, a United és a Delta is közlekedtet non-stop járatokat a szigetekre. Ha megérkeztünk, a három sziget között komppal lehet közlekedni. A Karib-térségben a főszezon március végéig tart, ezt követően valószínűleg mérséklődnek majd az árak – olvasható a Huffington Post cikkében. Bár nekünk, magyaroknak valószínűleg sajnos az ingyen pénzzel együtt sem lesz olcsó itt egy nyaralás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek