Cápainvázióra figyelmeztetnek Észak-Izraelben

  Cápainvázióra figyelmeztetnek Észak-Izraelben

   

  Mintegy százötven cápa lepte el Hadera városnál az észak-izraeli tengerpartot - írja az MTI a Jiszráél Hajom (Izrael Ma) című újság keddi jelentése alapján.

  A cápák két fajtája, bikacápa és homokpadi cápa is volt a hatalmas cáparajban, amely Hadera városnál, a Hadera folyó torkolatánál, a tengerparton működő hőerőmű körzetében gyülekezett. A cápák a kutatók szerint azért úszhattak a hőerőmű mellé, mert az onnan kibocsátott víz melegebb, és a cápáknak táplálékul szolgáló kisebb rákok és halak is ott gyűlnek össze. Az izraeli kettes tévécsatorna honlapja szerint minden télen több tucat cápa úszik ehhez a partszakaszhoz szaporodási időszakban, de később, március felé visszatérnek a nyílt tengerre.

  A Földközi-tenger ezen részein harminckét cápafaj honos, de a homokpadi cápa a legelterjedtebb közülük. Az utóbbi években a búvárok között divatba jött a cápák filmezése és a közös úszás velük, de az izraeli természetvédelmi hatóság óva intette ettől a búvárokat.

  Január elején a természetvédelmi hatóság büntetőjogi következményekkel fenyegette meg azokat a sportbúvárokat, akik a hőerőmű környékén a tiltás ellenére cápalesre indulnak.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Sérült kékcápa okozott riadalmat Mallorca strandjain 
  A kétméteres állatot végül befogták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!