Elnöki burger és First Lady süti a szlovéniai Sevnica új attrakciói

Elnöki burger és First Lady süti a szlovéniai Sevnica új attrakciói

 Amerika új first lady-je, Melania Trump jóvoltából a délkelet-szlovéniai Sevnica is felkerült a világ turisztikai térképére – írja a Skift.com.

A Száva folyó és Sevnica Fotó: slovenia.info / slovenia.infoForrás: Travelo

 Az 5000 fős kisváros lakóinak már tavaly feltűnt a látogatók számának növekedése, melynek nyilvánvaló oka, hogy Melania Trump innen származik. Egyelőre elsősorban a belföldi érdeklődők érkeztek kétszer nagyobb számban, mint a korábbi években, de a helyi turisztikai hatóság abban bízik, csak idő kérdése, hogy a külföldiek is rájuk találjanak. Bár egy rendelet tavaly novemberben megtiltotta, hogy a first lady képeit kereskedelmi céllal kitegyék a városban, a lakók kreatív ötletekkel igyekeznek kiaknázni a város híres szülöttjében rejlő lehetőségeket.

Fotó: slovenia.info / slovenia.infoForrás: Travelo

 Ezek egyike a helyi almából készült tortácska, melynek tetején egy M betű és az amerikai zászló díszeleg, de kaphatunk Melania nevével fémjelzett palacsintát is. Trumpról értelemszerűen az Elnöki burgert nevezték el.

Melania Trump 1970-ben született Sevnicában, és egy belvárosi lakásban élt, míg Ljubljanában nem kezdett középiskolába járni. 16 évesen modellkedésbe fogott, és mielőtt 1996-ban New Yorkba költözött volna, Milánóban és Párizsban élt. Szülei most is itt élnek, amikor éppen nem mindkét USA-ba szakadt lányuknál töltik az időt a tengerentúlon.

Sevnica egyébként szép helyen fekszik, festői hegyek ölelésében, mely kifejezetten kedvez a sportosabb üdüléseket kedvelőknek. A mellette található Lisca-hegyet (947 m) szívesen látogatják a siklóernyősök és sárkányrepülősök. A Száva folyó bal partján fekvő város közepén egy dombon áll a sevnicai vár, mely művészeti galériának ad otthont. A közelben egy 5-6. századi kora keresztény település romjainak feltárását is megtekinthetjük, ha vállaljuk az alig több mint 4 órás utat Budapesttől.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Európa egyik legjobb fesztiválja itt van a szomszédban és most is zajlik - 2017.05.31.
Ha esetleg még nincsenek terveink a pünkösdi hétvégére, át is ruccanhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek