MUISZ: óvatosan az olcsó tengerparti utakkal!

  MUISZ: óvatosan az olcsó tengerparti utakkal!

   

  A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) felhívja az utazók és az utazásközvetítők figyelmét arra, hogy ismételten feltűnően nagy kedvezménnyel kínált tengerparti üdülési ajánlatok jelentek meg a piacon.

  Miramar, PortugáliaFotó: Mauricio Abreu / Europress / Getty

  Javasolják, hogy minden esetben befizetés előtt győződjenek meg arról, hogy ki az utazás tényleges szervezője, és milyen általános szerződési feltételek alapján nyújtják a szolgáltatást. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a MUISZ-szal együttműködve ugyanerre hívta fel a figyelmet közleményében.

  Ha a szerződés egyelemű szolgáltatásokra vonatkozik (pl. csak szállásra), vagy 24 órát meg nem haladó – szállást nem tartalmazó – utazási csomagra (pl. repülőjegy és transzfer), akkor hiába rendelkezik a szervezőiroda megfelelő engedéllyel és vagyoni biztosítékkal, a vagyoni biztosíték nem vonatkozik az érintett utazási szerződésre.

  Az ilyen egyelemű szolgáltatás vásárlása esetén nem védik az utasokat az utazási csomagra vonatkozó egyéb jogszabályi előírások sem, mint például a 60 napon túli kötbérmentes lemondás lehetősége, vagy az úti célnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által az „I. Utazásra nem javasolt térségek" kategóriába sorolása esetén a kötelező visszafizetés. A MUISZ jelezte a problémát a jogalkotóknak, és bízik benne, hogy a hatályos jogszabály módosítása hamarosan megtörténik - írja a Turizmus.com.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!