Menő amatőr nyaralós drónvideó készült Sydneyről

  Menő amatőr nyaralós drónvideó készült Sydneyről

  Steven Greenwood, egy kaliforniai turista dokumentálta Ausztráliába való kiruccanását egy GoPro kamera és egy kisméretű drón segítségével. A lenyűgöző felvételek sokkal meggyőzőbbek lettek, mint bármely korábbi turisztikai kampányhirdetés Sydneyről - írja a Mashable.

  A lap szerint Greenwood az utazásával mindössze a sógorán szeretett volna elégtételt venni, azt nem gondolta volna, hogy videóját több ezren megnézik majd. "2008-ban másztuk meg együtt a Kilimandzsárót, és az volt a tervünk, hogy Ausztrália legmagasabb csúcsát, a Kosciuszko hegyet is együtt gyűrjük le. Ő azonban a következő évben ezt egyedül tette meg, és állandóan az orrom alá dörgölte, hogy a hét legendás hegycsúcsból kettőt már teljesített. Hát ezt akartam én is behozni, és megmutatni neki, hogy én is teljesítettem"- fogalmazott Greenwood, aki Summer in Sydney címmel tette fel az egyhetes nyaralásáról készült másfél perces kisfilmet YouTube-csatornájára.

  A meteorológiai szolgálat szerint egyébként Sydneyben kedden 31 Celsius-fokot mértek, de nyugati peremkerületeiben a hőmérséklet elérte a 38 fokot is. Szerdán egyes helyeken akár 45 fok is lehet.

  Persze nem csak Greenwoodék készülnek a Seven Summits (Hét hegycsúcs) meghódítására. 2017-ben Németh Alexandra lehet az első magyar, aki teljesíti, azaz megmássza minden egyes kontinens legmagasabb hegyét. A Londonban élő hegymászó lánnyal készült interjúnkat itt olvashatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!