Nagyvárosok mini-metrótérképeit készítette el kitűzőként egy grafikus

Nagyvárosok mini-metrótérképeit készítette el kitűzőként egy grafikus

 Egy washingtoni grafikus Mini Metros címmel dobta piacra logóként kétszázhúsz város metróhálózatának térképét, amelyeket bögrékre, kitűzőkre és poszterekre álmodott meg - írja a Colossal.com.

Ebben a gyűjtésben a budapesti metróhálózatot is megtaláljaFotó: Pdovak.com

 Az illusztrátor weboldalán arról ír, hogy szerinte egy nagyvárost sokan ma már minimalista módon ábrázolt metróhálózatáról is könnyedén be tudnak azonosítani, és egyáltalán nem véletlen, hogy sokan ékszerre gravírozva vagy törölközőre nyomtatva adják ajándékként utazásmániás ismerőseiknek. És bár Peter Dovak mindig igyekszik naprakész módon a legfrissebb információkat begyűjteni a városok vasúti hálózatáról, a hozzá hasonló vasúti közlekedési rajongóktól gyakran kap - és egyben kér is - pontosítást javasló, új megnyíló vonalakról szóló észrevételeket.

Fotó: Pdovak.com

 Aki pedig kíváncsi a hálózatok kiépítéseinek történeteire is, annak a grafikus a weboldalán egyesével belinkelte a jelenleg elérhető összes apró várostérképes ikonhoz tartozó Wikipedia-szócikket. Dovak folyamatosan bővíti sorozatát, és célja, hogy a világ összes városának leegyszerűsített és miniatürizált metróhálózatát elkészítse.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek