Hosszúszárnyú bálnát fotóztak New York felhőkarcolói előtt

  Hosszúszárnyú bálnát fotóztak New York felhőkarcolói előtt

  Egy hosszúszárnyú bálnát kaptak lencsevégre a New York-i East River tengerszorosban Manhattan közelében. A fotót még szombaton a New York-i rendőrség különleges műveleti osztálya posztolta a Twitteren, de tavaly november a 48. és 60. utca közötti területen a Hudson folyóban is észleltek már egyet - írja a TheTelegraph.

   

   

  A metropolisz halban gazdag vizeiben egyre többször jelennek meg a bálnák, csak az elmúlt évben 20 alkalommal készítettek róluk valamilyen felvételt. A púpos vagy hosszúszárnyúnak nevezett bálnák kifejlett példányainak hosszúsága a 16 métert, súlyuk a 30 tonnát is eléri.

   

  Tavaly november a Hudson folyóban jelent meg egy hosszúszárnyú bálna, amelyet a New York-i parti őrség hajójával igyekeznek nyílt vízre terelniFotó: New York Daily News Archive / Getty Images Hungary

  Paul Sieswerda, a Gotham Whale szervezet ügyvezetője szerint inkább csak az a meglepő, hogy ezúttal a kikötő közeli helyet szúrták ki maguknak. "Bár ezek a bálnák alapvetően a hideg és sarki tengerek lakói, télen a trópusi, főleg a Dominikai Köztársaság vizeire költöznek. És bár talán szokatlan, hogy az évnek még ezen időszakában is itt tanyáznak, mindez azonban a hatóságok szigorúbb állatvédelmi lépéseinek és a korlátozott halászatnak is köszönhető " - fogalmazott a Guardian egy interjújában. A parti őrség minden észlelésnél figyelmezteti a környéken hajózókat, hogy amennyire tudják kerüljék el a bálnákat, vagy közlekedjenek lassabban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!