Homárolló és bojtorjángyökér: így készülnek a japánok az újévre

    Lássuk, hogy készülnek a japánok az év egyik legfontosabb ünnepére.

    A japánok számára az újév az év egyik legfontosabb ünnepe, amikor tömegek tódulnak az utcákra, elsősorban vásárolni. Az MTI szerint az év utolsó napjaiban a tokiói Ameja-Jokocso bazárszerű utca üzleteit több mint kétmillió ember keresi fel.

    Hömpölyög a tömeg Tokió utcáin
    Galéria: Japán újév
    (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)

    A japánok év utolsó estéjén pazar vacsorával kényeztetik magukat, mely hagyományosan párolt algából, gesztenyés édesburgonyából, halpogácsából, édesített feketeszójából és bojtorjángyökérből áll, írja a 123newyear.com. Az újév üdvözlésének fontos mozzanata Japánban a rossz szellemek elűzése. Ezért miután elütötte az éjfélt az óra, a japánok hangos kacajra fakadnak, majd az év első napján felkeresnek egy szentélyt, ahol 108-szor kongatják meg a harangot.

    Bármennyire is izgalmas a japán újév, a turisták számára nem biztos, hogy ez a legjobb alkalom az ország felkeresésére, mivel az éttermek, bankok és múzeumok több napig is zárva tartanak. Ha mégis ilyenkor utaznánk, a japan-guide.com részletes táblázatából tájékozódhatunk a népszerű turistalátványosságok nyitva tartásáról.

    Itt szerzik be az óév utolsó vacsorájának hozzávalóit
    Galéria: Japán újév
    (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)
    Népszerűek a tenger gyümölcsei
    Galéria: Japán újév
    (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)
    Zacskózva kapható a homárolló
    Galéria: Japán újév
    (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)

    Képre kattintva galéria nyílik, nézelődjenek!

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!