Egyre kevesebb a külföldre utazó orosz turista

A december végi adatok szerint idén hat százalékkal csökkent a külföldre utazó orosz turisták száma a tavalyi évhez képest - közölte az orosz utazási irodák szövetségének ügyvezető igazgatója.

 

Maja Lomidze kedden tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy bár minden ország a turisták számának növekedéséről beszél, valójában a külföldre utazók száma alacsonyabb a tavalyinál. Megjegyezte, hogy az európai országokba utazó oroszok számának növekedését lefékezte a biometrikus schengeni vízumok bevezetése. Ha ez nem lett volna, a 2014-es évhez hasonlóan alakult volna a helyzet - írja az MTI.

A kedvelt úti célok közül idén Görögország, Spanyolország, Thaiföld, Vietnam, Olaszország, Bulgária, Tunézia, Ciprus, Horvátország és a Dominikai Köztársaság dicsekedhet azzal, hogy jelentősen növekedett az orosz turisták száma. Az újévi ünnepekre a legtöbb orosz turista Thaiföldre, Vietnamba, a Dominikai Köztársaságba, Törökországba vagy éppen valamelyik síparadicsomba utazik.

Az orosz állami turisztikai hivatal (Roszturizm) adatai szerint tavaly több mint 34,3 millió orosz turista töltötte szabadságát külföldön. Az idei év első kilenc hónapjában több mint 25,7 millió orosz turista járt külföldön, 6 százalékkal kevesebb mint 2015 azonos időszakában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek