Felavatták Olaszország 55 éve készülő autópályáját

  A munkálatok elkezdése után 55 évvel hivatalosan is elkészültnek nyilvánították a Salerno-Reggio Calabria autópályát, a fő dél-olaszországi közlekedési tengelyt, amelynek elhúzódó befejezése az állami tehetetlenség szimbólumának számított Olaszországban.

  A Nápoly térségét az olasz csizma orrával összekötő 443 kilométeres A2-es autópályát csütörtökön avatták fel hivatalosan is az utolsó hiányzó szakasz, egy Cosenzához közeli 600 méteres alagút (Galleria Laría) átadásával - olvasható az MTI hírei között.

  Az esemény alkalmából az eddig A2-nek hívott, csigalassúsággal épülő autópályát átnevezték A3 Autostrada del Mediterraneóra. Az Anas olasz közútkezelő szerint az átkereszteléssel is jelképezni akarják a szakítást az "örök befejezetlenség" bélyegével, a Smart Road (Okosút) technológiával működő A3-as "Mediterrán Autópálya" a korszerűség és a hatékonyság példája lesz.

  Az autópályának eredetileg 1972-re kellett volna elkészülnie. 1974-ben át is adták a forgalomnak, de nem minden szakasza készült el, más szakaszok pedig jelentős javításra szorultak. Bár az örök tamáskodók szerint a sztráda valójában még messze van a teljes befejezéstől, az illetékesek szerint a jövőben már csak karbantartási munkákat végeznek rajta. A hegyes vidékeket átszelő A3-as autópályán 190 alagút és 480 híd, viadukt vagy felüljáró épült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!