Kézipoggyászban rejtette el macskáját, nem engedték be Új-Zélandra

Macskájával együtt visszaküldtek Új-Zélandról Kanadába egy turistát, aki az előírások megkerülésével, a kézitáskájába rejtve akarta becsempészni házi kedvencét a szigetországba.

 
A Vancouverből érkezett nő sáros csizmával jelentkezett vámvizsgálatra az aucklandi repülőtéren, ahol a lábbeli után át akarták világítani kézipoggyászát is. A vakációra érkező utas vonakodott átadni a táskáját, végül bevallotta, hogy Bella nevű négyéves cicáját rejtegeti benne. A csempészési kísérlet miatt a nőtől megtagadták a belépési engedélyt Új-Zélandra és kötelezték, hogy a legelső járattal hagyja el az országot - írja az MTI.

A biobiztonsági ellenőrzésekért felelős alapanyagipari minisztérium szóvivője ostobának, felelőtlennek és veszélyesnek nevezte a macskacsempész viselkedését. A betegségek és paraziták behurcolásától tartó új-zélandi hatóságok csak nagyon szigorú feltételekkel engedélyezik kutya vagy macska bevitelét és csak bizonyos országokból, ebben az esetben is legalább tíz napot karanténban kell tölteniük az állatoknak.

A nő, aki elmondása szerint egy jó kis vakációt akart eltölteni férjével Új-Zélandon, a repülőgép személyzete és a többi utas elől is sikerrel rejtegette a kézitáskába dugott macskát a Vancouver és Auckland közti 11 ezer 300 kilométeres úton. Az új-zélandi hatóság szóvivője szerint Bella bizonyára nagyon nyugodt és szófogadó állat, de az is lehet, hogy elkábították valamilyen szerrel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek