Turisták miatt szerelik le az osztrák tehenekről a kolompot

  Kolomp helyett GPS-jeladóval látják el egy nyugat-ausztriai gazda szarvasmarháit, hogy a tehénkolompolás ne zavarja a szomszédos szálloda vendégeinek nyugalmát.

  A másfél éve húzódó kolompvitában peren kívüli egyezség született, ennek értelmében a kolompok zaját kifogásoló szállásadó 3000 eurót ad a GPS-jeladók beszerzésére, a gazda pedig magára vállalja az eddigi pereskedés költségét - írja az MTI az ORF osztrák köztévé vorarlbergi stúdiójának értesülése alapján.

  A marhákra helyezendő GPS-jeladót eredetileg kutyáknak találták ki, de alkalmazható a tehenek esetében is. A jeladónak köszönhetően a gazda mindig pontosan tudni fogja, hol vannak éppen a marhái. A szállásadó azt mondta, reméli, hogy a gazda nagy örömét leli a GPS-ben. A zwischenwasseri szállodatulajdonos aggódott, hogy a szomszédos mezőn legelésző tehenek örökös kolompolásukkal megzavarják a bungalóiban pihenő turisták nyugalmát, főleg éjszaka, ezért 2015 júliusában beperelte a gazdát.

  Bár a vita most végül kölcsönös megelégedéssel zárult, az első bírósági tárgyaláson a felek álláspontja még nagyon eltért egymástól: a gazda kicsiny kecskecsengettyűkkel próbálta bizonyítani, hogy marháinak kolompja nem zavarhatja a szálloda vendégeit, míg a hoteltulajdonos legalább hatszor nagyobb kolompot rázott igaza bizonyítására.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!