Otthon is megnézheti a tibeti rákgyógyító szerzetesek filmjét

  Év elején került a hazai mozikba a Nepált és Indiát többször is megjárt fiatal győri stáb Menla hagyatéka című filmje, amelyben azt mutatják be, hogyan gyógyítják a rákot a hagyományos tibeti orvoslás szerint. A filmből közben DVD készült, és néhány napja már egy mozijegy áráért online is le lehet tölteni.

  Miklós Ádám és Száki Adrián forgatásaik alatt voltak már látogatóban a dalai lámánál, több Nepálban élő buddhista szerzetesnővel is Facebook-barátságot kötöttek, két évvel ezelőtt pedig elhatározták, hogy megmutatják a világnak, hogyan gyógyítja a rákot a hagyományos tibeti orvoslás. A szerzetesnők életét bemutató Daughters of Dolma után így készült el következő filmjük a Menla hagyatéka, amelyben Dr. Dorjee Rapten Neshar indiai orvos kalauzolja el a nézőt a tibeti gyógyászat titokzatos világába. A hetven perces dokumentumfilmben közvetlen közelről ismerhetjük meg a gyógynövény gyűjtés fontosságát, amely az évszázadok során szinte semmit sem változott, miközben megérthetjük a buddhizmus és a tudomány kapcsolódási pontjait is.

  A győri filmes stáb egy hónapot töltött Indiában a tibeti rákspecialista klinikáján, a nem mindennapi tapasztalataikról bővebben itt mesélnek, ebben az interjúban pedig a forgatásról és a tibeti kezelőközpontokról olvashatnak. Akik nem látták a filmet moziban, azok most itt tölthetik le, az akár ajándékba is adható DVD-ről pedig itt találnak bővebb információt. A filmben szereplő indiai orvosok néhány hónappal ezelőtt Magyarországon jártak, terveik szerint 2017-ben is eljönnek előadást tartani. Miklós Ádám, a dokumentumfilm rendezője a Travelónak elmondta, már arról is beszélgettek velük, hogy egyikük hazánkban is praktizálni kezd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!