Elsötétül egy időre a Piccadilly híres fényreklámja

  Jövőre csaknem egész évben nélkülözniük kell a turistáknak London egyik leghíresebb látványosságát, a Piccadilly Circus háznyi méretű fényreklámját, amelyet az üzemeltető cég hónapokig tartó munkával teljesen felújít.

  A brit főváros központi terét több mint 100 éve bevilágító, több emeletnyi reklámfelület tulajdonosa, a Land Securities nevű vállalat januárban kezd hozzá a jelenleg hat nagy táblából álló fényberendezés leszereléséhez. Az egyetlen felületet alkotó, ultra-nagyfelbontásúnak ígért szupermodern új fénytábla a tervek szerint őszre kerül a helyére, írja az MTI.

   

  Fényreklámok és a metrólejárat táblája a Piccadilly CircusönFotó: Bv2, Northfoto

  Ilyen hosszú ideig a II. világháború óta nem borult sötétbe a Piccadilly Circus különböző formákban 1908 óta létező fő turistalátványossága. A fényreklámokat a háborús veszély miatt elrendelt általános elsötétítésnek megfelelően 1939-ben kikapcsolták, és csak tíz év elteltével, 1949-ben kapcsolták vissza, tekintettel a háború után még évekig elhúzódó súlyos gazdasági megszorításokra.

  Azóta csak az 1965-ben elhunyt Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök temetésének napján, illetve az 1997-ben Párizsban autóbaleset áldozatául esett Diana hercegnő - Károly trónörökös első felesége - végső búcsúztatásának idejére aludtak ki néhány órára a Piccadilly reklámfényei. Nemrégiben áramszünet oltotta ki a Soho vigalmi negyedének határát is jelző fényeket, de a technikai hibát néhány óra alatt elhárították.

  A világhíres reklámfelület legrégebbi bérlője a Coca-Cola, amely 62 éve hirdeti folyamatosan termékeit a Piccadilly-n. A cég nagy-britanniai részlege közölte, hogy az új reklámtáblán is állandó helyet bérel majd magának.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!