Szarajevóban működik a világ első háborús hostelje

Ismerje meg a világ első háborús hosteljét Szarajevóban, ahol a délszláv háború hangulatát idéző bunkerszállóban mindent megtudhat a közelmúlt borzalmairól.

 A délszláv háború hangulatát megidéző turistaszállás, a War Hostel Szarajevóban található. A különleges szálláshelyet egy délszláv háborút a városban átvészelt család üzemelteti, akik szeretnék megismertetni a turistákkal, mit kellett átélniük egykor.

A tulaj, a bosnyák Arian Kurbasic, vagy becenevén Zero One (ez volt az apja kódneve a háború alatt)
Galéria: Bunkerszálló nyílt Szarajevóban
(Fotó: Amel Emric / MTI)

 A szálló vendégeit villany, vezetékes víz és fűtés nélküli bunkerszobákban fogadják, akiknek be kell érniük annyival, hogy az életük nem forog veszélyben, és éhezniük sem kell. A hostel tele van háborús ereklyékkel, használati tárgyakkal és az akkori újságokkal.

Aki tehát érdeklődik a történelem iránt, és szeretne háborús túlélőkkel beszélgetni, annak tökéletes ez a szállás. Aki viszont a klasszikus party hostel hangulatot keresi, messziről kerülje el – és ezt nem mi mondjuk, hanem a tulaj.

A képen Arian Kurbasic bosnyák tulajdonos, és szállóvendége az amerikai Andrew Burns beszélget egy hotelszobában
Galéria: Bunkerszálló nyílt Szarajevóban
(Fotó: Amel Emric / MTI)

 A tízéves délszláv konfliktus legvéresebb időszakában, az 1992 és 1995 között vívott boszniai polgárháborúban közel százezer ember vesztette életét.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek