A svájciak vonatoztak a legtöbbet tavaly Európában

  A svájciak vonatoztak a legtöbbet tavaly Európában

  A svájciak utaztak tavaly a legtöbbet vonattal Európában: személyenként átlagosan 59-szer szálltak svájci vonatokra és az országban 2277 kilométer volt az átlagos, egy főre jutó, vasúton megtett kilométerek száma 2015-ben, írja az MTI.

  Tiszta, pontos - naná, hogy használjákFotó: Bloomberg / Swiss Image

   A Nemzetközi Vasútegylet adatai szerint a második helyen álló luxemburgiak tavaly személyenként 40-szer utaztak vonattal. A dobogó harmadik helyén Dánia (34) áll, majd Ausztria (29), Nagy-Britannia (26) és Németország (25) következik a sorban. Globálisan nézve mindössze Japán körözi le Svájcot: a kelet-ázsiai ország lakói tavaly személyenként átlagosan 72-szer szálltak vonatra.

  A megtett kilométerek számának tekintetében azonban világviszonylatban is Svájc az első: a közép-európai államban 2277 kilométer volt az átlagos, egy főre jutó, vasúton megtett kilométerek száma 2015-ben, ami 49 kilométerrel több, mint 2014-ben. A japánok tavaly 2052, az osztrákok 1361, a franciák 1252, a dánok 1057 kilométert utaztak fejenként.

  Az eredmény annak fényében nem túl meglepő, hogy a Svájci Szövetségi Vasutakat a világ egyik legpontosabb és legmegbízhatóbb vasúttársaságaként tartják számon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!