Fizetne kétszázezer forintot azért, hogy vezethessen egy Ferrarit?

Megnyílt Las Vegas legújabb turistalátványossága, a Speedvegas. Ha ön olyan típus, aki hajlandó kétszázezer forintnyi dollárt kiperkálni azért, hogy négy kört mehessen egy Ferrarival, és még négyet egy Lamborghinivel, csak ajánlani tudjuk a helyet.

Las Vegas eddig sem volt egy izgalommentes úti cél: rulett, black jack, félkarú rablók, pazar showműsorok, Grand Canyon repülőtúrák, Gengsztermúzeum, rafting a Colorado folyón, dzsip túra a Red Canyonban – és ezzel még közel sem teljes az álomváros kínálata. Ehhez jön most még egy: a napokban nyitják meg hivatalosan a Speedvegast. Hogy ez mi? Nos, jobb kifejezés híján az autóbolondok Mekkája, olyan attrakció, amely ugye eddig soha sehol másutt nem volt.

De még mielőtt valaki az útleveléhez kapna, érdemes megnéznie a hitel- vagy bankkártyájának pillanatnyi állapotát. A Speedvegas ugyanis valóban az autórajongók álma – de egy méregdrága álom. Mert az autócsodák kipróbálását meg kell fizetni – még Nevadában is.

Milyen újdonságot ad a Speedvegas a hagyományos autóverseny-pályákhoz képest? Csupán autózni ugyanis a mogyoródi Forma 1-es pályán is lehet, pár tízezer forint leszurkolása ellenében. Las Vegasban azonban a most átadott amatőr versenypályán igazi autócsodákkal lehet hajtani: Mercedes AMG-től a Ferrarikon át a Lamborghinikig és Porschékig. Az autókat a 2,4 kilométeres versenypályán lehet kipróbálni – szigorúan egy oktató kíséretében.

Repüljön Amerikába Lufthansával!
24 célállomás kedvező áron Kanadában és az USA-ban Brüsszelen, Frankfurton, Münchenen és Zürich-en keresztül! Partner légitársaságainkkal pedig további 200 észak-amerikai desztináció érhető el. (X)

Egy kör azonban 50-90 dollárba kerül, és minimum öt körre lehet, pontosabban kell befizetni. Ez ugye már meghaladhatja a százezer forintot is – arról nem is beszélve, hogy a száguldozás alig pár percig tart. Csomagokat is lehet venni: a legolcsóbb 99 dollárt kóstál, és ezért két körön át lehet vezetni egy amerikai szuperkocsit, mondjuk egy Corvette-t. A legdrágább csomag 712 dollárba kerül: ennyiért négy kör Ferrari, és négy kör Lamborghini pilótáskodás jár.

A Speedvegas istállójában amúgy most 15 csodaautó „nyerít" az amatőr pilótákra várva. Ezek egyenként is több tízmillió forintot kóstálnának – itt azonban csak bérelni kell ezeket.

A kínálat
A Speedvegas flottába Ferrari 458 Italia és Scuderia, Lamborghini Huravcan Aventador LP 550–es típusok, többféle Mercedes és Porsche, valamint Audi és Nissan GT-R tartozik. Akinek nincs autója, hogy kimenjen a pályára, Las Vegas főutcájának számító Strip szállodáiból shuttle busz viszi díjmentesen a látogatókat a Speedvegas álompályájára.

A tarifák amerikai léptékkel is vaskosnak számítanak, ráadásul csak egy személy ülhet a kétüléses verdákba. Vagyis a családi kirándulás ára már komoly megterhelést jelenthet, hiszen egy férj-feleség duónak minimum két autót kell bérelnie, ha mindketten vezetni akarnak. De a sebességélmény sokaknak minden pénzt megér.

Csak zárójelben: az Egyesült Államokban a maximális sebesség országúton általában 50 mérföld/óra, vannak azonban olyan utak, ahol 70 mérfölddel, azaz 120 km/óra sebességgel is lehet repeszteni. Ezért sok amerikai fiatal álma a sebességkorlátozás nélküli német Autobanh – ahol ugye akár 200-al is lehet süvölteni rendőrségi letartóztatás réme nélkül. A Speedvegasra tehát úgy tűnik van igény, kérdés, hogy beváltja-e a befektetők elképzeléseit. A száguldozás ugyanis veszélyes üzem, még egy zárt versenypályán is.

Cikkünk szerzője Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa.

(Címlap: Facebook.com/Speedvegas)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek