Favela-szafarikat szerveznek turistáknak Rióban

  Izgalmas, színes, ám néha veszélyes is a riói olimpia helyszíneinek közelében lévő favelák világa, ahova élelmes vállalkozók terepjárókkal szerveznek vezetett "szafarikat".

   

   
  Sokan nemcsak a nyomornegyedek negatívumait, a drogkereskedelmet és a lövöldözéseket látják, hanem turistaként ezen városrészek másik oldalát is meg akarják ismerni. A Rocinha negyedben például a meredek hegyoldalra viszik fel a látogatókat, akik szívesen fényképezik onnan a panorámát. A Vidigal és a Babilonia nyomornegyedekben a hátizsákos turistáknak már külön hotelt és bárt is nyitottak - írja az MTI.

  Fotó: Hamoon Nashiri / Flickr.com

   Rio de Janeiro több mint 760 kisebb-nagyobb nyomornegyedében a lakosság húsz százaléka, 1,4 millió ember él. 2008 óta külön rendőri egység foglalkozik a nyomornegyedekkel, illetve egy másik projekttel javítják a vezetékes víz- és az elektromos áram-ellátottságot. Mindezekkel el akarják érni, hogy kevesebben haljanak meg a nyomornegyedekben.

  A favelák a 19. század végén terjedtek el, akkor még sok kávé- és gyümölcsültetvény volt Rio környékén, a földbirtokosok Brazília északi részéről tömegével hoztak munkásokat, akik a hegyek lejtőin kis viskókban laktak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!