Újra látogatható a legendás Auróra cirkáló

Újra látogatható a legendás Auróra cirkáló

 

A két évig tartó felújítás során kijavították a hajótörzsön keletkezett hatalmas repedést, korszerűsítették a hajó tűzvédelmi és biztonsági rendszereit, és új helyiségeket is megnyitottak a látogatók előtt. Eredeti állapotában újították fel például a tiszti szobát, az orvosi szobát és az imaszobát. Érdekesség továbbá, hogy a hajó nemcsak múzeum, hanem az orosz hadi tengerészet tagja is egyben - írja a Turizmus.com.

A hajót július 15-én éjjel díszkivilágításban vontatták végig a Néván, miközben szentpéterváriak százai nézték a partokról. Ehhez három hidat is meg kellett nyitni.

Fotó: Wikipedia / Markv

Az Auróra részt vett az 1917-es októberi orosz forradalomban, amelynek egyik jelképévé vált. Nevét a krími háború során Petropavlovszk védelmében jeleskedett Auróra fregattról kapta. 1957-től horgonyoz a Néván múzeumhajóként Szentpéterváron.

Néhány éve mi is jártunk Szentpéterváron a cárok nyomában, képgalériánkat a városról itt nézegetheti végig, de ha arra kíváncsi, mennyi látnivaló fér bele egy szentpétervári hétvégébe, akkor kattintson ide!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek