Fegyveres katonák járőröznek a riói turista célpontoknál

  Az olimpiai játékok miatt különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be Rio de Janeiro két legfontosabb turisztikai látványosságánál, a Megváltó Krisztus-szobornál és a Cukorsüveg-hegynél.

  Fotó: Michael Renner / Flickr.com


  Kedd óta fegyveres katonák járőröznek a brazil nagyváros két jelképénél. Az intézkedés bevezetéséről az ötkarikás játékok biztonságáért felelős bizottság döntött.

  Rio de Janeiro biztonsági erőit már megerősítették - írja az MTI a brazil O Globo napilap híre alapján. Erre az újság szerint a terrortámadások veszélye miatt volt szükség.

  Széttárt karú szobortól a Cukorsüvegig

  A Tijuca Nemzeti Parkban található a 30 méter magas, széttárt karú Megváltót ábrázoló szobor, amely kocsival, busszal, néhány órás hegymenettel gyalog, vagy a napközben félóránként közlekedő fogaskerekűvel is elérhető. A szobor a Corcovado-hegy 700 méter magas Púpján áll, ahova a legmagasabb pontig, a szobor lábánál kialakított kilátóteraszig 220 lépcsőfok vezet. Innen a hegy alatt elterülő, hatmillió lakosú Rio strandjai, a kontinens legnagyobb stadionja, a Maracana, és szemben a Cukorsüveg-hegy jellegzetes alakja is látható.

  A 400 méter magas, kétpúpú Cukorsüveg-hegyre fél óránként induló drótkötélpályás függőkabinokkal lehet feljutni. A hegyen a kora délutáni órák turistákkal zsúfoltak.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Favela-szafarikat szerveznek turistáknak Rióban - 2016.08.12.
  Izgalmas, színes, ám néha veszélyes is a riói olimpia helyszíneinek közelében lévő favelák világa, ahova élelmes vállalkozók terepjárókkal szerveznek vezetett "szafarikat".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!