Ez a világ legfényűzőbb luxusvonata

Ez a világ legfényűzőbb luxusvonata.

Újabb úti célok és közlekedési eszközök értékelődnek fel a forrongó Európa és a terrorveszély miatt. Akik már mindenütt jártak és a hatalmas hajókat is kipipálták, azoknak találták fel a nosztalgiavonatot - írja a Turizmus.com.

Galéria: Ez a világ legfényűzőbb luxusvonataFotó: Rovos.com

A világ legfényűzőbb vonataként ismert a dél-afrikai Rovos Rail. A várócsarnokban cilinderes urak veszik el a csomagokat és kísérik el az utasokat az antik bútorokkal és valódi bőrfotelekkel berendezett szalonba, majd pezsgővel kínálják őket. A reggeli persze svédasztalos, a francia croissant, a tipikus uborkás angol szendvics és a friss gyümölcs egyaránt része.

Az ízletes ebédeket kitűnő borok kísérik, amelyet sommelier kommentál, de előbb még jéghideg gin tonicot kínálnak aperitifnek. A berendezés természetesen első osztályú, az ablakon kinézve hol a végtelen szavanna, hol a távoli dzsungel látható, miközben a kifényesített mozdony és a régimódi vagonok órákon keresztül ritmikusan szelik a kilométereket.

Galéria: Ez a világ legfényűzőbb luxusvonataFotó: Rovos.com

A vacsorához koktélruha és öltöny dukál az elegáns étteremben. Mintha csak Agatha Christie korában járnánk, és persze meg is lehet állni egy-egy szafarira, vagy meglátogatni egy autentikus népi kerámiaműhelyt.

Galéria: Ez a világ legfényűzőbb luxusvonataFotó: Rovos.com

 A nosztalgiavonat weboldalán megnéztük, a jegyek árai attól függően változnak, hogy milyen lakosztályt választunk az utazáshoz. A 16 négyzetméteres királyi lakosztályt hatalmas ággyal, szobából kialakított kis nappalirészleggel és kádas, zuhanyzós fürdőszobával 32 570 dél-afrikai randért, vagyis átszámítva 1985 euróért bérelhetjük egy Pretoriaból Cape Townba tartó három napos útra all inclusive ellátással. De mondjuk ugyanezt az utat a hét négyzetméteres Pullman lakosztályban - csak zuhanyzási lehetőséggel, és vagy emeletes vagy kétszemélyes ággyal - már 989 euróért (312 ezer forintért) is élvezhetjük.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek