Ingyenes strandok nyílnak Párizsban

Csobbanni nem lehet, de a tengerparti életérzés átjön majd: Párizs ismét stranddá alakul július 18. és augusztus 21. között, a Párizsi Plázs ingyenes rendezvény alkalmából.

 



Ilyenkor a rakpart egy része sétáló utcává alakul, ahol a strandok teljes kelléktára megtalálható: homokos part, napernyők, medence, pálmafák, napágyak, kávézók, teraszok - tudta meg

turizmusonline.hu a Francia Idegenforgalmi Hivataltól.

A plázson pihenés felér egy fél városnézéssel: megcsodálhatjuk Saint-Louis és az Ile-de-la-Cité szigetét, gyönyörű kilátás nyílik a Notre-Dame katedrálisra is. Ha olyan szerencsés, hogy ott pihen, hallgathat koncerteket, strandröplabdázhat, vagy beállhat egy pétanque játszmába.

A bő egy hónap alatt a párizsiak kihasználják, hogy a Szajna partja igazi stranddá változik és munka után, hétvégén azonnal kapják a fürdőruhájukat és élvezik a napsütést a vízparton. Aki nem szereti a tömeget és a hőséget, inkább reggel vagy az esti órákban célozza meg a városi plázst, tanácsolja a hivatal.

Strandolni Bécsben is lehet, 17 olyan strandon lehet hűsölni, melyek megfelelnek az EU fürdővizek minőségéről szóló irányelvének, sőt, a legtöbb ennek alapján a kiváló osztályba sorolható. Ezek közül kilenc a Neue Donau, hét az Alte Donau mentén található, míg egy a Mühlwasser-nél.

A város új szolgáltatásaként ezen a weboldalon aktuális információk és napi előrejelzés érhető el a víz minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Fegyveres rendőrök őrzik idén a francia strandokat - 2016.06.30.
Először kapnak idén nyáron lőfegyvert a franciaországi strandok biztonságára felügyelő rendőrök.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek