Cápaveszély miatt zárva tartanak a strandok a nyugat-ausztráliai partoknál

  Cápaveszély miatt zárva tartanak a strandok a nyugat-ausztráliai partoknál

  Elfogták és megölték azt a nagy fehércápát, amelyről úgy vélik, hogy életveszélyes sérüléseket okozott a héten egy szörfösnek a nyugat-ausztráliai partoknál. A helyi halászati hivatal szerint a 4,2 méteres fehércápát felcsalizott horoggal fogták el, közel ahhoz a területhez, ahol a 29 éves Ben Gerringet a támadás érte kedd délután.

  A hivatal szóvivője szerint az állat elpusztult, miután ráharapott a csalira. A hivatal szerdán reggel kezdte meg a kutatást az emberre támadó állat után, amely az illetékesek szerint "súlyos fenyegetést jelentett a közbiztonságra".

  Mindeközben Gerring továbbra is kritikus állapotban fekszik a kórházban. A férfit a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani.

  A cápatámadás közvetlen szomszédságában lévő strandok csütörtökön is zárva maradnak és a helyi vízi mentők arra kérik az embereket, hogy alaposan nézzenek utána az interneten a cápabiztos fürdőhelyeknek, mielőtt belevetnék magukat a vízbe. A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években számos cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!