Egyetlen fotóval szlovén családi hétvégét nyerhet

Szlovénia idén ünnepli függetlenségének 25. évfordulóját, ebből az alkalomból pedig egy olyan pályázatot hirdetnek az iskolásoknak, amelyen több családi hétvégét is nyerhetnek Szlovéniába.

Szlovénia budapesti nagykövetsége az általános és középiskolások számára hirdeti meg pályázatát azzal a céllal, hogy a diákok lehetőleg minél kreatívabb módon fejezzék ki, hogy mit gondolnak Szlovéniáról, és egyáltalán hogyan látják a szomszéd országot.

Pályázni több kategóriában lehet:
- írásos formában (pld. esszé, vers, novella, fikció)
- képzőművészet (pld. rajz, festészet)
- audio-vizuális formában (fénykép, videó)
- egyéb kreatív formai kifejezés

 Érdeklődés esetén a nagykövetség és munkatársai az iskolák és diákok számára egy rövid előadás, tanóra vagy beszélgetés keretében mutatják be Szlovéniát, a szlovén kultúrát, történelmet, turizmust vagy oktatási rendszert, ily módon hozzájárulva a pályázatok kreativitásához és sokszínűségéhez. Kérés esetén a nagykövetség háttéranyagokat biztosít a pályázathoz, és iránymutatást ad a pályázatok elkészítéséhez. A pályázatokat az alábbi címekre kell elküldeni magyar, angol vagy szlovén nyelven: antonia.molnarova@gov.si és sloembassy.budapest@gov.si, vagy postai úton a nagykövetség címére (1025 Budapest, Cseppkő utca 68.) "Szomszédunk Szlovénia" megjelöléssel. A jelentkezés határideje: 2016. október 16.

A Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége a kreativitás szempontjait szem előtt tartva a helyi közösség és média bevonásával értékeli majd a beérkezett pályamunkákat. A nyeremények között találunk Budapest-Ljubljana- Budapest vonatjegyeket, egy hétvégét Ljubljanában, egy másikat Nova Goricaban kirándulással az Isonzó völgyében, de szintén külön nyeremény a Júliai Alpokban, a Trigláv Nemzeti Parkban töltött hétvége, ahogy a Portorožban, a szlovén tengerpartra tervezett néhány nap is, ugyanakkor a maribori, bledi vagy lendvai hétvégék is külün-külön gazdára várnak. A rengeteg utazás mellett Antolin multifunkciós íróasztalokat osztanak szét a pályázók között, egy valakinek pedig gyakornoki lehetőséget biztosítanak a szlovén nagykövetségen. További információ a nagykövetség Facebook oldalán olvasható.

És ameddig a családdal kigondolják, mivel pályázzon a szlovén nyereményekért a gyerek, nézegessenek fotókat Bledről az alábbi galériánkban. Vagy olvassanak a szlovén gasztro túránkról itt, vagy itt, esetleg arról az öt dologról, amit semmiképp nem szabad kihagyni akkor, ha Bledben járnak.

Kilátás a vár felső teraszáról
Galéria: Öt tipp a Bledi-tónál
Fotó: mimi / Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek