Láthatatlan szupervonat közlekedik majd Japánban

A környezetébe teljesen beleolvadó japán vonat, amit "láthatatlanként" is emlegetnek, a tervek szerint 2018 tavaszától szállít majd utasokat.

 

Szinte „láthatatlan" szupervonat forgalomba állítását tervezik Japánban. A vonat szerelvényei tükröződő felületű anyagokból – például fémből és üvegből – készülnek majd, így a vonat képes teljesen beleolvadni a környezetébe, függetlenül attól, hogy épp a városban vagy a városon kívül közlekedik, írja a Newsweek cikkére hivatkozva a hvg.hu.

Képünk illusztrációFotó: Europress / Getty



A megbízó, a Seibu vasúttársaság Szedzsima Kazujo japán építésznőt kérte fel a tervek kidolgozására. A hét, egyenként 8 kocsis szuperexpressz 2018 első felétől szállítana utasokat.

Szedzsima tervezte a Louvre múzeum lens-i épületét is, ami hasonló koncepció alapján készült. Ez utóbbi munkájáért nem mellesleg az építészet Nobel-díjának számító Pritzker-díjjal tüntették ki.

Nem ez lesz az egyetlen új szupervonat a szigetországban. Egy másik, 2017-ben startoló járat modern művészeti múzeumként fog száguldozni Japán Dzsoecu Sinkanszen vasútvonalán.

A hat kocsiból álló szerelvény, amelyet kívül-belül modern műalkotások díszítenek, Niigata kikötőváros és az ugyancsak Niigata prefektúrabeli üdülőváros, Juzava állomása között fog futni, főleg a hétvégeken és vakáció idején. A kocsikban egyebek közt Macumoto Nao festményeit és Brian Alfred videóit ismerheti meg az utazóközönség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek