Megduplázták az indiai turistalátványosságok belépődíjait

  Április 1-jétől kétszer annyi belépődíjat kell fizetni a külföldi turistáknak India legnépszerűbb emlékművei meglátogatásáért, mint eddig.

  A Taj Mahal, Dzsahán sah síron túlig tartó szerelmének fehér márványba álmodott megtestesülése India egyik legnépszerűbb turistalátványosságaFotó: Pacific Press /Europress / Getty

  Az áremelés azokra az emblematikus épületekre – köztük a világhírű Taj Mahal és a Vörös erőd – vonatkozik, melyek az indiai archeológiai felügyelet (Archaeological Survey of India) alá tartoznak.

  A belépődíjak emelése – melyet a kormány az indai utazásszervező cégek közbenjárására hajtott végre – kétféle kategóriában történt. A világörökség részét képező A kategóriájú épületek belépődíja 250 rúpiáról 500-ra, a B kategóriába tartozó műemlékek belépődíja 100-ról 200 rúpiára emelkedett a külföldi látogatóknak (500 rúpia kb. kétezer forintnak felel meg).

  Ezen kívül bevezetnek egy úgynevezett prémiumbelépőt is, melynek ára A kategória esetén 750 rúpia, B kategória esetén 300 rúpia lesz, de ezt a belépőjegyet egyéb szolgáltatással fogják bővíteni - írja a Turizmus.com.

  Lehet, hogy unokáink már nem fogják látni

  A hatóságok ugyanis a légszennyezés és a tömegturizmus okozta károk miatt a mauzóleum bezárását fontolgatják. A 17. századi épületet húszezer munkás építette 21 éven át, az alapanyagokat ezer elefánt cipelte a helyszínre – ma évente több mint hárommillió turista látogatja. A Mental Floss cikke szerint várhatóan négy év múlva elzárják a nyilvánosság elől. Ha kíváncsi azokra a fantasztikus helyekre, amit unokáink már valószínűleg nem fognak látni, kattintson ide a cikkünkért.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!