Tengeri cirkálás - csak férfiaknak

Hatalmas party-óceánjáró, folyami hajóút Dél-Franciaországban, antarktiszi pingvinles, privát használatra, és személyzettel együtt bérelhető nudista vitorlás - csak néhány, a meleg férfiakra specializálódott hajóutak meglepően gazdag kínálatából.

A 2002-es, Hajó a vége című filmben két jó barát vetődik el egy hajókirándulásra, annak reményében, hogy egy hétig gyönyörű nőkkel utazhatnak az óceánon. Az utazási iroda ügyintézője azonban csúnyán kibabrál velük, ugyanis egy meleg férfiakkal teli cirkálóra küldi őket. Bár maga a film nem aratott különösebb sikert, a hazai mozilátogatóknak mégis a turizmus egy olyan szeletét mutatta be, amivel akkor még nem igazán találkozhattak.

Hajó idősebbeknek és mackós típusoknak

Pedig egyébként az ilyen jellegű hajóutak nem új keletűek: az elsők még a nyolcvanas években indultak, akkoriban nehéz volt olyan hajótársaságot találni, amely bevállalt több száz homoszexuális férfit a fedélzetén. Az utasoknak azonban csábító volt, hogy a rosszalló tekintetektől távol, egymás társaságában, gátlások nélkül üdülhessenek.

Látva a kezdeményezés sikerét hamar népszerűek lettek az ilyen utak, idővel pedig ez a piac is szegmentálódott. Ma már óriási kínálatból lehet válogatni: a Crystal Cruises például az idősebb korosztályt célozta be, míg a Cruise 4 Bears kifejezetten a mackósabb urakra és barátaikra specializálódott. De van olyan hajó is, ahová 30 felett már nem engedik fel az embert.

Fotó: Travelo

Kuba, Bahamák, Hawaii, Miami: az úti célok kínálata szintén hatalmas. Egy karibi túrán részt vett ismerősünk arról számolt be, hogy mindenki nagyon barátságos és nyitott volt, bár az is igaz, ha egy nap megismert mondjuk látásból ötven embert, a másnapi reggelinél szinte biztos, hogy vadidegenekkel futott össze, és a hétnapos utazás alatt így is csak a hajó utasainak tizedével találkozott. És hogy mit lehet egy ilyen hajón csinálni? Aki szeretne, heverészhet egész nap a fedélzet nyugágyaiban, de az aktívabb nyaralás hívei partiról partira mehetnek anélkül, hogy ki kellene mozdulni a hajóról.

Európában is van már ilyen

Az európai kalandoroknak sem kell átszelniük az óceánt, ha ilyen szórakozásról álmodoznak. Az egyik legnépszerűbb hajó, a The Cruise – a szó egyszerre jelenti a tengeri hajózást és a szexpartnerek hajkurászását nyilvános helyeken – július 9-16. között kel útra idén a Barcelona, Malaga, Cádiz, Ibiza, Valencia útvonalon. A tengerjáró öt emeletén több mint 2300 utas töltheti a nyaralását, ahol medencék, konditermek, bárok, éttermek, duty free üzletek, kaszinó és színháztermek biztosítják, hogy egy percig se unatkozzanak. A közönség főleg nyugat-európaiakból áll, magyarokba csak elvétve lehet botlani. És azok is nyugodtan jelentkezhetnek, akik útitárs nélkül kelnének útra. Ha ezt előre jelzik, akkor egy korosztályuknak megfelelő partnert kapnak a kabinjukba, akivel remélhetőleg szórakoztató lesz az utazás.

„Ilyen élményed csak egyszer van az életben, azonban hamar megcsömörlik az ember. Kicsit talán olyan, mint a svédasztal: először lenyűgöz a hatalmas választék, de teleeszed magad és már nem bírsz többet enni belőle" – jellemezte az utat a The Cruise egyik tavalyi résztvevője, viszont hozzátette, hogy ennek ellenére bármikor újra visszamenne. A hajóút annyira népszerű, hogy a helyek 90%-a már elkelt, és aki még most is hezitálna, íme egy őrületes kisfilm a tavalyi kalandról:

Folyami kalandok, pingvinles és nudista vitorlás

Annak sem kell csüggednie, akit tengeribetegség kínoz, és nem mer nekivágni a nyílt víznek, ugyanis számos folyami hajóutat is kínálnak az utazási irodák, például Dél-Franciaországba, Avignontól Lyonig hajókázva, sőt van olyan kirándulás, amely Budapestet veszi célba. Utóbbi, a 11 napig tartó őszi túra Prágában kezdődik, majd német városok és Bécs érintésével a Dunán lecsorogva fővárosunkban ér véget.

De aki igazán extrém kalandra vágyik, az benevezhet egy antarktiszi útra is. Pingvineket és jéghegyeket nézni azonban eléggé drága mulatság, a legolcsóbb, négyszemélyes kabinban is fejenként majdnem 8000 dollár az út. És akkor még nem számoltuk bele, hogy el is kell jutni Argentína legdélebbi városába, mert a hajó Ushuaiából indul. Vagy legyen valami igazán exkluzív? Akkor itt egy személyzettel kibérelhető vitorlás, baráti társaságoknak, sőt ez választható nudista verzióban is. Úgy látszik, a lehetőségeknek tényleg csak a fantázia szab határt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek