Pláza tetejére épített óriáskerék Sanghaj legmenőbb helye

Az óriáskeréken egy menet tizenkét percig tart, amit kényelmes fülkékben, telefontöltési lehetőséggel, a város teljes panorámájában gyönyörködve lehet végigülni.

A Sky Ring Wheel névre keresztelt óriáskereket egy bevásárlóközpont tetején nyitották meg még februárban, de úgy tűnik ez most Shanghaj egyik legfőbb látványossága - írja a Lonely Planet.

Fotó: timeoutshanghai.com

 Az építésnél arra is figyeltek, hogy a harminc darab négyszemélyes fülkéje kényelmesen párnázott és konnektorral felszerelt legyen. Egyrészt azért, mert az óriáskeréken egy menet tizenkét percig tart, másrészt pedig azért, hogy még véletlen se maradjon le semmiről a benne ülő, ha esetleg lemerülne kamerája vagy telefonja. Az óriáskereket, ami egyébként magasságában fele akkora, mint a London Eye, a város úgy promotálja, mint a legideálisabb lánykérési helyszínek egyike.

Fotó: timeoutshanghai.com

 És teszi mindezt úgy, hogy a kerék fülkéiben ülve a város két, kontrasztos oldalára is ráláthatunk. Az egyik oldalon kinézve még a Haining Road építkezési területe és a város legújabb felhőkarcolóinak félkész látványa tárul elénk, a másik oldal pedig Shanghai régi, szűk sikátoros utcáit és apró házait mutatja meg. De a kerék tetejéről befogadható szinte a város teljes látképe a Huangpu folyótól kezdve, a nemrégiben elkészült Shanghai Tower és Jinmao tornyon keresztül, az 1995-ben épített Oriental Pearl Rádió és TV-toronyig, amely a 468 méter magasságával a világ tíz legnagyobb tévétornyai között van.

A pláza tetejére épített óriáskerék nagy valószínűséggel csak addig lesz a város legmenőbb látványossága, amíg meg nem nyílik a kínai szárazföld első Disney-élményparkja. A június közepén nyíló Shanghai Disney Resort állítólag olyan új és különleges látványosságokat kínál majd, amelyek a világ öt hasonló létesítményének egyikében sem találhatók. Köztük lesz a Magic Kingdom hat különböző helyszíne, két szálloda, a Disneytown nevű óriás bevásárlóközpont, valamint a Wishing Star Park: egy rekreációs központ tóval, gyermekeknek és családoknak kínált programokkal és egy közel 900 fő befogadására alkalmas amfiteátrummal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek