Fapados vonat indul Párizs és Brüsszel között

19 eurós jegyáras fapados vonatjáratokat indít Párizs és Brüsszel között a Thalys vasúttársaság, hogy megnyerje magának a kirándulókat.

A francia (60 százalék) és belga (40 százalék) államvasút tulajdonában álló Thalys eddig főleg a Franciaországot, Belgiumot, Németországot és Hollandiát - ezen belül húsz európai nagyvárost - összekötő nagysebességű vonatok üzemeltetőjeként volt ismert. Fő útvonalán, Párizs és Brüsszel között a 315 kilométeres távolságot 1 óra 22 perc alatt teszik meg a Thalys-expresszek.

A Thalys a tervek szerint április 3-án indítja el az új szolgáltatását, írja az MTI. Az Izy névre keresztelt, zöld és lila színben pompázó szerelvények naponta két vagy három alkalommal közlekednek majd a Párizs-Brüsszel útvonalon oda-vissza, a legolcsóbb jegy 19 euróba kerül. Az olcsóságnak azonban ára lesz: a menetidő 53 perccel hosszabbodik meg, mert az út egy részén hagyományos sínszálakon futnak majd az új vonatok. Emellett csökkentik a szolgáltatásokat, így nem lesz például étkezőkocsi.

Agnes Olgier, a Thalys vezérigazgatója elmondta, hogy az új szolgáltatással a kirándulókat célozzák meg, a fiatalokat a családokat, olyanokat, akik szabadságuk alatt városlátogatásra utaznak Brüsszelbe vagy Párizsba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek