Uber motorosok taxiznak Bangkokban

A thaiföldi fővárosban nagyon gyakran használt közlekedési eszköz a motorkerékpár. Az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber kísérleti jelleggel indította el a motoros taxiszolgáltatást, amelyet siker esetén más ázsiai városokra is kiterjeszt.

 

Az amerikai székhelyű Uber a második utazásszervező, amely a motorkerékpáros közlekedést is megcélozta. A Grab nevű, szingapúri székhelyű társaság ugyanis a klasszikus taxis szolgáltatás mellett már motortaxikat is üzemeltet. Douglas Ma, az Uber ázsiai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta, hogy a bangkoki motoros szolgáltatás első a maga nemében, és siker esetén a többi piacon is elindítják. Azt pontosan nem árulta el, hogy hány kétkerekű jármű vezetőjével szerződtek, csupán annyit mondott, hogy "ezrekkel" állapodtak meg - írja az MTI.

Chalerm Changthongmadan, a thaiföldi motoros taxisok társaságának vezetője aggódik, mert attól tart, hogy konfliktusok alakulhatnak ki a Bangkokban már régebb óta és az új, az Uber keretében dolgozó taxisok között. Az Uber közel 70 országban nyújt különböző szolgáltatásokat, és pár év alatt a világ egyik legértékesebb startup vállalatává nőtt ki magát, piaci kapitalizációja már 50 milliárd dollár körül mozog.

Az Uber viharos terjeszkedése azonban gyakran konfliktusokat szült azokban az országokban, amelyekben megjelent. Az Uber komoly konkurenciát támaszt a hagyományos taxi szolgáltatásnak szerte a világban, a hatóságoknak pedig a szabályozás és a felügyelet rendezetlensége miatt szúrja a szemét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek