A tavalyi tizedik helyezett nyerte idén a riói karnevált

  A tavalyi tizedik helyezett nyerte idén a riói karnevált

  A hagyományos riói szambaiskolák egyike, a tavaly csak a tizedik helyen végzett Estacao Primeira de Mangueira nyerte a riói karnevál szambaversenyét szerdán este – írja az MTI.

  Képünkön a Mocidade szambaiskola táncosaiFotó: Luiz Edurado Perez / MTI

  Az 1928-ban alapított Mangueira gyökerei Rio de Janeiro egy külvárosi szegénynegyedéhez kötődnek. A szambaiskola idén a híres brazil énekesnő, Maria Bethania életét választotta versenyprodukciója témájául.

  Bethania ötven évvel ezelőtt lépett először dalaival a színpadra. A színpompás, gyönyörűen elkészített jelmezekben eltáncolt előadással a Mangueirának sikerült megnyernie a versenyt: a maximális 270 pontból 269,8 pontot értek el a táncosai. Tavaly a Mangueira a 12 résztvevő szambaiskola kötött csak a 10. helyet tudta megszerezni. A második helyen a mezőgazdasági témával jelentkező Unidos da Tijuca, a harmadikon pedig az utazások témakörét feldolgozó, szintén a hagyományokhoz ragaszkodó szambaiskola, a Portela végzett.

  A brazil metropolisz hagyományos ünnepének forgataga csaknem egymillió belföldi és külföldi turistát vonz évente. A riói karnevál tradíciója a 18. század elejére nyúlik vissza.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!