Ledes fénypadokon pihenhetnek hétvégén a londoniak

  Fényfesztivált rendeznek a hétvégén Londonban: minden este négy órán át 30 képzőművészeti installáció világítja meg a város legkülönbözőbb nevezetes pontjait a Picadillytől a Trafalgar téren át a Westminsterig.

  A NOVAK brit kreatív stúdió 195 Piccadilly című művének egyik képe a Lumiere London című londoni fényművészeti fesztiválon. A 195 Piccadilly a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia a BAFTA fotóarchívumának képeiből szerkesztett vetített kiállítás címe pedig a BAFTA londoni címére utalKirsty Wigglesworth / MTI

  A Lumiere fesztivált először 2009-ben rendezték meg az észak-angliai Durhamben, idén először mutatkozik be a brit főváros közönségének brit és külföldi képzőművészek részvételével, Boris Johnson polgármester támogatásával.

  Janet Echelman halászhálók inspirálta 1.8 London alkotását az Oxford Circus járókelői csodálhatják meg, Deepa Mann Kler neonkutyáit a Trafalgar térről induló Stranden állítják fel. Mayfairben Ben Spiecker több száz led-égővel megvilágított fénypadjain pihenhetnek meg a sétálók. A Regent Streeten egy óriás elefánt "fog sétálni" felidézve a dzsungel hangjait a brit főváros központjában - írja az MTI.

  Facundo Arrizabalaga
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!